Военното положение и мобилизацията в Украйна се удължават с 90

...
Военното положение и мобилизацията в Украйна се удължават с 90
Коментари Харесай

Украйна удължи военното положение до 21 ноември 2022 г.

Военното състояние и мобилизацията в Украйна се удължават с 90 дни, считано от 23 август до 21 ноември. Това гласоподава през днешния ден Върховната рада на Украйна по предлагането на президента Володимир Зеленски, импортирано на 12 август.

За финален път военното състояние в Украйна беше удължено с 90 дни на 22 май, а за първи път беше въведено на 24 февруари, когато Русия стартира пълномащабната си инвазия в Украйна.

Върховната рада одобри на второ четене и като цяло законопроекта, който има за цел да усъвършенства и усъвършенства процедурата и механизма на наложително отчуждаване и конфискация на имущество при военно състояние.

УИНАН оповестява, че 278 депутати са дали своят вот за решението.

Законът е признат за подсилване на икономическата сигурност, отбрана на суверенитета, териториалната целокупност и интегритета на страната от въоръжената експанзия на Русия.

Според обяснителната записка към документа самодейността има за цел да обезпечи незабавна реакция от страна на локалните и централните управляващи във връзка с запазването и потреблението на отбранителните предприятия в полза на страната и да предотврати тяхното заличаване или завладяване от врага.

На военните администрации по места се дава правото да реагират неотложно и незабавно да показват на Съвета за национална сигурност и защита на Украйна въпроси, свързани с отбранителни предприятия с недържавна благосъстоятелност.

Предложената процедура ще разреши решенията да се вземат бързо, написа още УНИАН, което значи и че ще се форсира прекосяването на индустрията към военни релси.

ТЕМА преди 20 часа 3170 преди 1 ден 2277 преди 1 ден 1299
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР