Военното министерство е проверила поръчките на дирекция ``Инвестиции в отбраната``,

...
Военното министерство е проверила поръчките на дирекция ``Инвестиции в отбраната``,
Коментари Харесай

Около 90% от поръчките на МО през последните години давани на тъмно без конкурси

Военното министерство е проверила поръчките на дирекция ``Инвестиции в отбраната``, през която минават множеството поръчки.

През 2018 година са подписани контракти за близо 36 млн. лв., като над 32 млн. лв. са били с непосредствено възлагане. През 2019 година цифрите са сходни. През 2020 година обаче има растеж на контрактуваните средства. Сключени са контракти за близо 160 млн. лв., като 99% са били с непосредствено възлагане.

Освен това средствата са били плащани предплатено . В договорите не е имало и периоди за разкриване на строителни площадки. Така се е стигнало и до случай, при който строителството е почнало година и половина, откакто компанията е получила предплатено заплащането си.

Панайотов посочи, че има засечена наклонност МО да е работило предпочитано с дадени компании.

Проверката е засякла и чудноват контракт за ръководство на Facebook профил за над 30 хиляди лв. в случай, че преди този момент страницата се е поддържала гратис от чиновниците на пресцентъра.

За сходна сума има и подписан контракт с фолклорна телевизия за правенето на предаване с военна тема в случай, че МО има личен ефирен канал.

В ход са инспекции и във ведомствения холдинг " ТЕРЕМ ".

Военният министър удостовери, че дефицитът на военнослужещи остава сериозен, като 20% от местата са незаети. Най-сериозен е казусът в Сухопътните войски, където дефицитът е 30%.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР