Военнослужещи от Военновъздушните сили на България и Румъния проведоха днес,

...
Военнослужещи от Военновъздушните сили на България и Румъния проведоха днес,
Коментари Харесай

Екипажи от Военновъздушните сили на България и Румъния проведоха съвместна тренировка по охрана на въздушното пространство „Blue Bridge - 2020“

Военнослужещи от Военновъздушните сили на България и Румъния организираха през днешния ден, 15 септември, взаимна подготовка „ Blue Bridge - 2020 “, на която бяха отработени процедурите по надзор над въздухоплаването и защита на въздушното пространство (Air Policing). В нея участваха екипажи на МиГ-29 и инженерно-технически състав от авиобаза Граф Игнатиево и Базата за командване, ръководство и наблюдаване на българските Военновъздушни сили, както и екипажи на самолети F-16 и „ Спартан “ от състава на румънските Военновъздушни сили.

В първия стадий на взаимната подготовка „ самолет-нарушител “ излетява и се отклонява от полетния си маршрут в посока границата на България. В ролята на „ самолета-нарушител “ беше румънският военно-транспортен аероплан „ Спартан “ C-27J, който излетя от румънската авиобаза Отопени. Двойка дежурни F-16 от летище Фетещи на румънските Военновъздушни сили излетяха със задача „ прехват, образна идентификация и съпровождане на самолета-нарушител до овакантяване на румънското въздушно пространство “.

През това време двойката дежурни МиГ-29 от състава на българските Военновъздушни сили бяха приведени за приемане и предаване на „ самолета-нарушител “. Последва процедура, в която той бе заставен да кацне на летище Граф Игнатиево.

Втората фаза на тренировката включваше аналогична процедура от взаимни дейности за наложително кацане на „ самолета-нарушител “ на заповядано летище в Румъния.

Българо-румънските подготвителни полети под названието „ Blue Bridge “ се организират годишно от 2012 година Те целят постигането на по-добра съгласуваност и оперативна съгласуемост при провеждането на презгранични интервенции при надзор над въздухоплаването и защитата на въздушното пространство.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР