Военнослужещи от Българската армия трети ден помагат в гасенето на

...
Военнослужещи от Българската армия трети ден помагат в гасенето на
Коментари Харесай

Трети ден български военни се борят с големите горски пожари в Чипровския Балкан и Рила

Военнослужещи от Българската войска трети ден оказват помощ в гасенето на пожарите в Националния парк Рила и Чипровския Балкан, оповестиха от Министерството на защитата.
За гасенето на горския пожар в региона на Чипровци вертолет Ми-17 от авиобазата в Крумово е изхвърчал в 8.30 часа, с цел да извърши облитане на региона и да се включи в гасенето на пожара от въздуха. В рамките на три часа хеликоптерът е направил три захода и е облял обхванатите от пламъци хребети със 7,5 тона вода. Екипажът, взел участие в дейностите в помощ на популацията, е в състав - пълководец майор Борислав Тафков, втори водач майор Александър Цанков, бордни техници офицерски претендент Рангел Рабаджиев и офицерски претендент Йордан Грънчаров, оръжейни техници капитан Георги Димов, старши сержант Мирослав Казаков и сержант Костадин Джунев.
За погасяването на пожара в Стара планина през днешния ден оказват помощ и 21 военнослужещи от Десети механизиран батальон - Враца. Те работят под управлението на командира на батальона подполковник Симеон Цеков и на командира на формированието за преодоляване и превъзмогване на последствията от бедствия капитан Стефан Иванов.
Продължава присъединяване на военнослужещи от Сухопътните войски и в гасенето на огромния горски пожар в Националния парк Рила. Двадесет и един военни от Бригадното командване - Благоевград, и през днешния ден поставят усиля в битката с огъня, който гори в труднодостъпния регион сред хижа "Чакалница " и връх Капатник. Старши на формированието е началникът на щаба на Трети механизиран батальон от състава на Бригадното командване майор Тихомир Нарлиев.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР