Военнослужещи от 61-ва Стрямска механизирана бригада в гр. Карлово и

...
Военнослужещи от 61-ва Стрямска механизирана бригада в гр. Карлово и
Коментари Харесай

Военнослужещи с поредна акция „Дари кръв - спаси живот”


Военнослужещи от 61-ва Стрямска механизирана бригада в гр. Карлово и от военно формирование - Враца се включиха за следващ път в кръводарителските акции на Центъра по трансфузионна хематология на ВМА, оповестиха от болничното заведение.

Близо 6000 са кръводарителите в Кръвния център на ВМА през 2017 година, като половината от тях са военнослужещи и цивилни чиновници от подразделенията на Българската войска. Само за последните дни към 250 души от поделенията в Карлово и Враца се включиха в тази благородна идея, разяснява полк. проф. доктор Румен Попов – шеф на Центъра по трансфузионна хематология.

Кръводарителските акции във военните формирования са целогодишни и се правят по авансово одобрен график. Военнослужещите споделят, че за тях това не е обвързване, а дълг.

Ние постоянно сме оценявали високо това, което вършат българските военнослужещи. Искам да изкажа едно огромно благодаря за техния високохуманен жест, тъй като по този метод те освен оказват помощ на пациентите на ВМА и избавят животи, само че са и образец за поощряване на безвъзмездното кръводаряване, добавя проф. Попов.

По думите му, нуждаещите се от кръв и кръвни биопродукти стават от ден на ден заради смяната в патологията.

Във ВМА от време на време се провеждат акции за поощряване на безвъзмездното кръводаряване. Такава следва и при започване на месец юни, когато ще бъде маркиран и Международният ден на кръводарителя. Извън тези акции, всеки искащ може да го направи в Кръвния център на ВМА, всеки ден от 8.00 до 16.00 часа. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР