Военнослужещи и военна техника от състава на въоръжените сили на

...
Военнослужещи и военна техника от състава на въоръжените сили на
Коментари Харесай

Започва предислокация на военнослужещи и военна техника от въоръжените сили на Италия в нашата страна

Военнослужещи и военна техника от състава на въоръжените сили на Италианската република ще се предислоцират в България.

Те са част от сформиращата се бойна група с рамкова страна Италия на територията на нашата страна, според решения на Министерския съвет от 2 март и от 20 май 2022 година за принос в усилването на отбранителния капацитет на НАТО за отбрана на териториалната целокупност на страните-членки. Шест автомобилни колони с персонален състав, военна техника и материални запаси ще се придвижват по републиканската пътна инфраструктура от Гърция към образователен полигон „ Ново село “, ескортирани от екипи на работа „ Военна полиция “.

Предвижда се доникъде на август до 750 военнослужещи от въоръжените сили на Италианската република с 50 единици военна техника да се предислоцират в България. В състава на бойната група ще бъдат включени също една рота до 140 военнослужещи от българските Сухопътни войски и до 15 офицери в щаба на групата, както и до 40 военнослужещи от въоръжените сили на Албания. Към състава на бойната група, образувана в нашата страна, се чака да се причислят формирования от въоръжените сили и на други страни-членки на Алианса.

Многонационалното формирование ще добави националните качества за гарантиране на сигурността и териториалната целокупност на страната ни. Изграждането на боеспособна бойна група на българска територия е израз на решимостта на страната ни и на съдружниците да споделим отговорността за гарантиране на сигурността на страните-членки, като допринесем за увеличаване на възпиращия защитителен капацитет на Източния фланг на НАТО.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР