Военнослужещи и техника от Сухопътните войски, Военновъздушните сили и Съвместното

...
Военнослужещи и техника от Сухопътните войски, Военновъздушните сили и Съвместното
Коментари Харесай

Военнослужещи участваха в гасенето на пожари в областите Пазарджик и Стара Загора

Военнослужещи и техника от Сухопътните войски, Военновъздушните сили и Съвместното командване на специфичните интервенции (СКСО) участваха в погасяването на пожари в областите Пазарджик и Стара Загора .

Хеликоптер Ми-17 с екипаж от 24-а авиобаза Крумово трети ден взе участие в гасенето на огромния горски пожар в панагюрските села Левски и Елшица . Между 09.00 и 12.00 ч са осъществени 20 захода за водопускане от въздуха и са изсипани 50 тона вода, след което машината се е завърнала в авиобазата.

Следобед различен хеликоптер Ми-17 взе участие в гасенето на пожар, зародил край пазарджишкото село Црънча . Между 13.30 и 16.00 ч са осъществени 7 пуска на 14 тона вода. След утежняване на метеорологични условия, хеликоптерът се е завърнал в авиобазата. В гасенето на пожара в региона на Црънча, който е бил наоколо до военния полигон, интензивно са взели участие и военнослужещи от СКСО, чиновници на ОД Министерство на вътрешните работи Пазарджик и Регионалната работа „ Пожарна сигурност и отбрана на популацията “, представители на регионалната администрация в Пазарджик, чиновници от Държавното горско стопанство и други.

Модул от 38-ми механизиран батальон от състава на Втора Тунджанска механизирана бригада взе участие в гасенето на огромния пожар в землището на село Пъстрово , община Стара Загора. Ръководител на формированието от 20 военнослужещи е капитан Герасим Златинов. При нужда военнослужещите от Стара Загора ще вземат участие в гасенето на огъня и на следващия ден.
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР