Военноморските сили (ВМС) на Съединените щати съобщиха в четвъртък, че

...
Военноморските сили (ВМС) на Съединените щати съобщиха в четвъртък, че
Коментари Харесай

Американски ракетен разрушител навлезе в Черно море, руските военни го проследяват

Военноморските сили (ВМС) на Съединените щати оповестиха в четвъртък, че неин унищожител с ръководени ракети клас " Арли Бърк " (Arleigh Burke) е навлязъл в Черно като " част от обикновен патрул ".

" Докато е в Черно море, корабът ще работи със съдружниците и сътрудниците на НАТО в района, работейки дружно за гарантиране на сигурността и стабилността в този жизненоважен интернационален воден път ", съобщи Шестият флот на Военноморски сили на Съединени американски щати.

Руските военни означиха, че са почнали да наблюдават американския транспортен съд и да следят дейностите му, заяви организация ТАСС, цитирайки съветското министерство на защитата в четвъртък.

Маневрата идва в миг на високо напрежение в района, като от една страна Русия, а въпреки това Украйна и НАТО организират военни учения през последните седмици, а Москва отхвърля съмненията на Киев и Вашингтон, че обмисля инвазия в Украйна.

Навлизането на разрушителя с ръководени ракети клас " Арли Бърк " в Черно море при обикновен патрул е реалност, ден откакто Русия съобщи, че е провела там военни учения с присъединяване на самолети и кораби, припомня Ройтерс.

Мисията на " Арли Бърк " следва сходно посещаване в Черно море по-рано този месец от американския команден транспортен съд USS " Маунт Уитни " (Mount Whitney), който също беше проследен от близко от съветския флот.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР