Военноморските сили (ВМС) на Република България провеждат националното военноморско учение

...
Военноморските сили (ВМС) на Република България провеждат националното военноморско учение
Коментари Харесай

Започва националното военноморско учение „Бриз 2020“

Военноморските сили (ВМС) на Република България организират националното военноморско обучение „ Бриз 2020 ”, което ще продължи до 19 юли, и е отворено за присъединяване на Военноморски сили от страни-членки на НАТО.
Учението е планувано и ще се управлява според стандартите и процедурите на НАТО. Провежда се в териториалното море, прилежащата зона и изключителната икономическа зона на Република България и в полигони, които са оповестени навреме, оповестиха от министерството на защитата.
В учението ще вземат участие 9 страни с 27 бойни и спомагателни кораби и катери, 2 самолета, 7 вертолета и 2413 военнослужещи от военноморските сили на България, Белгия, Грузия, Гърция, Италия, Испания, Румъния, Съединени американски щати, Турция, Франция, Втората непрекъсната военноморска група кораби на НАТО и Втората непрекъсната противоминна група кораби на НАТО от силите за отговор на Алианса, както и 117 души от 24 държавни организации, институции и ведомства от 4 министерства, локални органи на ръководство, неправителствени и частни организации.
Щабът за надзор на учението ще се развърне в Пункт за базиране Бургас на Флотилия бойни и спомагателни кораби.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР