Военноморските сили установиха мястото на катастрофата с МиГ-29. Изтребителят се

...
Военноморските сили установиха мястото на катастрофата с МиГ-29. Изтребителят се
Коментари Харесай

Все още няма следа от черната кутия на разбилия се МиГ-29

Военноморските сили откриха мястото на злополуката с МиГ-29. Изтребителят се е разрушил на 10 морски благи от брега край Шабла. Този четвъртък бяха открити парчета на 70 метра дълбочина на дъното на морето.

След тридневно спиране рано тази заран Военноморските сили възобновиха издирването на " черната кутия " на разрушилия се изтребител, а часове по-късно интервенцията реализира съответни резултати с намирането на парчета от самолета. Те обаче потвърдиха прогнозите, че машината се е разрушила на голям брой дребни елементи, които са разпръснати на огромна територия. Така оттук насетне черната кутия ще бъде търсена в регион от 1 кв. км., който би трябвало да бъде тестван сантиметър по сантиметър.

Принудителното спиране на интервенцията поради неприятното време беше употребявано за разбор и прецизиране на региона на търсене.
Снимка: btvnovinite.bg
" Открити са остатъци от самолета. Това е част от колесника на самолета, това са елементи от мотора. За страдание, останките са разпръснати на огромна повърхност на морското дъно, извънредно раздробени и разтрошени ", заяви контраадмирал Кирил Михайлов, пълководец на Военноморски сили.

Търсенето се прави с отдалечени подводни апарати. В районна е минният ловджия „ Цибър “, на борда на който има профилиран екип от частна компания и представител на Военновъздушните сили.

Снимка: btvnovinite.bg " Това е като да търсим игла в купа сено, даже не сме и сигурни дали тази игла няма да е забодена и под купата. Вероятността за разкриване е доста, доста дребна, което несъмнено не ни стопира да продължаваме работата по този начин, както правихме и до този миг ", споделя контраадмирал Кирил Михайлов.

По данни на флота в идващите дни се чака утежняване на времето в региона.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР