Военноморските сили отбелязват с поредица от събития 142 години от

...
Военноморските сили отбелязват с поредица от събития 142 години от
Коментари Харесай

Военноморските сили отбелязват 142 години от своето създаване

Военноморските сили означават с поредност от събития 142 години от своето основаване. Честванията в започнаха с боен обред, поднасяне на венци и цветя пред моряшкия Паметника на моряка в Морската градина.

Годишнината бе маркирана и със специфична гала във Военноморска база Бургас. Кметът поздрави всички някогашни и сегашни военни моряци.

„ Уважаеми военнослужещи,

Поздравявам Ви във връзка навършването на 142 години от основаването на Военноморските сили на Република България.

По този мотив показвам своята благодарност към командването и персоналния състав за професионализма и достойното носене на службата.

Военноморските сили на Република България постоянно са били образец за подвиг и чест при осъществяването на войнския дълг.

Продължавайте да носите с горделивост и чест знамето на Военноморския ни флот и да пазите неговите обичаи.

Пожелавам на всички някогашни и сегашни военнослужещи от българския флот здраве и доста триумфи в персонален и длъжностен проект. Горд съм, че доста от тях са бургазлии. “, сподели в словото си кметът Николов.

По традиция от 1956 година насам празникът на Военноморските сили се отбелязва през втория неделен ден на август. Ето какво още включва програмата за честванията в Бургас:

4 август 2021 година

19.00-19.30 – Празничен концерт във връзка празника на Представителния духов оркестър на Военноморските сили на Република България за жителите и гостите на град Бургас, който ще се организира в градинката до постройката на Община Бургас;
 Емил Ефтимов: 2020 година беше сполучлива за военноморските сили Емил Ефтимов: 2020 година беше сполучлива за военноморските сили
„ Изминалата година беше сполучлива за флотилия бойни и спомагателни кораби и общо за военноморските сили макар рестриктивните мерки в усл...

20.30-21.00 - Празничен концерт във връзка празника на Представителния духов оркестър на Военноморските сили на Република България за жителите и гостите на град Созопол, който ще се организира в летен спектакъл „ Аполония “.

7 август 2021 година

09.00 - 12.00; 14.00 - 17.00 – Разглеждане на кораби от състава на Военноморски сили от жители и посетители на град Бургас в региона на пристанище Бургас;

8 август 2021 година

10.00 - 14.00 – Разглеждане на кораби от състава на Военноморски сили от жители и посетители на град Бургас в региона на пристанище Бургас.

Още от БУРГАС:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР