Военноморските сили на САЩ обявиха, че възнамеряват да извлекат останките

...
Военноморските сили на САЩ обявиха, че възнамеряват да извлекат останките
Коментари Харесай

ABC: САЩ бързат да вдигнат потънал изтребител, за да спрат Китай да го получи

Военноморските сили на Съединени американски щати оповестиха, че имат намерение да извлекат останките от изтребителя F-35C, който неотдавна се разруши в Южнокитайско море. Американските военни се притесняват, че едно от най-модерните им оръжия може да стане владеене на КНР, оповестява ABC News.

Тази вечер Военноморски сили на Съединени американски щати обявиха, че ще се опитат да върнат стелт изтребителя F-35. Той потъна в Южнокитайско море, откакто водачът се катапултира безвредно. Кореспондентът на ABC News Мат Гутман изяснява за какво китайците може да се интересуват от този свръхсекретен американски аероплан.

Един от най-високотехнологичните мостри на военно съоръжение на планетата се озова на дъното на Южнокитайско море и стана наличен за всеки, който желае да се снабди с него. Военноморските сили споделят, че към този момент се поставят старания за възобновяване на изтребител F-35C, който се приземи неприятно по време на обикновен полет, удари се в палубата на самолетоносача USS Carl Vinson и по-късно падна в океана.

Пилотът се катапултира сполучливо и по-късно е евакуиран с хеликоптер. Шестима моряци на самолетоносача са ранени, двама от тях, дружно с водача, са изпратени за лекуване във Филипините.

Инцидентът, който в този момент се проверява, се случи преди ден, когато " Карл Винсън ", дружно с японския флот, демонстрираха военната си мощ в Южнокитайско море, към което Китай неотдавна предяви териториални искания.

СТИВЪН ГЪНАРД, някогашен водач на изтребител на морската пехота на Съединени американски щати: Сега има конкуренция за намиране на подобаващото съоръжение за разкриване и покачване (на самолета). Китайците го имат. Военноморски сили на Съединени американски щати също интензивно работят. И двете страни ще желаят да се доберат до останките.

Струващият близо 100 милиона $ стелт изтребител от пето потомство е едно от най-високотехнологичните оръжия в американския боеприпас.

СТИВЪН ГЪНАРД: Той е съвсем незабележим за радарите, тъй че структурата и покритието на този аероплан съставляват огромен интерес за китайците.

Международен автомобилен транспорт (стопанско обед Г У ТМАН, сътрудник на ABC News: Дейвид, Военноморски сили на Съединени американски щати разполагат със особено съоръжение за избавяне на самолети и подводници от невероятни дълбочини. Наскоро те издигнаха хеликоптер, който беше паднал на дълбочина от 19 000 фута. Но анализатори споделят, че и китайците имат сходно съоръжение, тъй че те настояват, че конкуренцията за останките е в ход. Дейвид?

Невероятно. Да забележим кой ще ги доближи първи. Мат Гутман, благодаря.

Превод: ЕС
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР