Военноморска база във Варна е не просто мястото, на което

...
Военноморска база във Варна е не просто мястото, на което
Коментари Харесай

Варна отбеляза 125-ата годишнина от основаването на военноморската база

Военноморска база във Варна е не просто мястото, на което работим, където корабите се завръщат след плавания, а за множеството от нас е втори дом, сподели през днешния ден командирът на Военноморските сили контраадмирал Кирил Михайлов в обръщението си към участниците в тържеството по случай 125-ата годишнина от основаването въз основата.

 Снимка: БТА

Той добави, че всеки, който е служил в нея, без значение на каква позиция, е оставил нещо от себе си и се е постарал тя да стане по-добра, да остави парченце от себе си.

Вижте всички фотоси ТУК> > >

Михайлов изрази признателност към ветераните, които през годините са се постарали да запазят и развиват базата, помагали са за построяването на инфраструктурата ѝ. По думите му днешните служещи се стараят да продължат тяхното дело.

 Снимка: БТА

125 години са доста число, това е огромна част от историята на флота, добави Михайлов. По думите му без значение от имената, без значение от предназначението, дилемите и функционалностите, които базата е изпълнявала през годините, тя ще си остане постоянно дом за военните моряци и за корабите на флота. Това се дължи не на постройките, а на хората, които ѝ дават живот, които отдават всекидневните си старания и труд, изпълнявайки своите задания, добави контраадмиралът.

 Снимка: БТА

Той изрази благодарността си към всички служещи в базата - офицери, старшини, матроси и цивилните чиновници, и изрази убеденост, че и отсега нататък ще продължат да работят по този начин, че базата във Варна да бъде знак и формирование, написало името си със златни букви в историята на Военноморските сили.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР