Военно-окръжната прокуратура в София повдигна обвинение на консула ни в

...
Военно-окръжната прокуратура в София повдигна обвинение на консула ни в
Коментари Харесай

Бивш шеф на агенция Разузнаване е обвинен в престъпление по служба

Военно-окръжната прокуратура в София повдигна обвиняване на консула ни в Мюнхен Драгомир Димитров за осъществено от него закононарушение по работа по времето, когато е бил ръководител на Държавна организация „ Разузнаване”.
До лятото на 2018 година Драгомир Димитров беше ръководител на Държавната организация „ Разузнаване” Драгомир Димитров. След координиране сред кабинета и президента, Димитров зае поста на общоприет консул на България в Мюнхен, напомня БГНЕС.
От известието на Военно-окръжна прокуратура – София повдигна излиза наяве, че Димитров е притеглен за обвинен, за това, че за времето от 14.07.2016 година до 09.08.2016 година в качеството му на длъжностно лице – ръководител на Държавна организация „ Разузнаване “ нарушил служебните си отговорности, като не провел и не направлявал дейностите по Защита на класифицираната информация в Държавна организация „ Разузнаване “, за да набави полза за несъмнено сдружение в размер на 91 500,00 евро и от това са настъпили немаловажни нездравословни последствия – сбъднат нерегламентиран достъп до класифицирана информация по смисъла на Закона за отбрана на класифицираната информация.
По отношение на Димитров е постановена мярка за неотклонение „ Гаранция в пари “ в размер на 5000 лв..
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР