Военно-апелативната прокуратура иска връщане на делото за престъпление по служба

...
Военно-апелативната прокуратура иска връщане на делото за престъпление по служба
Коментари Харесай

ВКС заседава дали да върне делото срещу Ненчев и Цанов за ново разглеждане


Военно-апелативната прокуратура желае връщане на делото за закононарушение по работа против някогашния министър на защитата Николай Ненчев и неговия чиновник Венислав Цанов, съобщи кореспондент на БГНЕС.

На 28 февруари Върховният касационен съд ще прегледа наказателно дело против Венислав Цанов и Николай Ненчев за закононарушение по работа. Делото е формирано по касационен митинг на Военно-апелативната прокуратура във връзка с подсъдимите Венислав Цанов (бивш шеф на дирекция към Министерството на отбраната) и Николай Ненчев (бивш министър на отбраната) против въззивно решение от 11.12.2017 година по в.н.о.х.д. № П-51/2017 година на Военно-апелативния съд, с което първоинстанционната оправдателна присъда е напълно доказана.

С присъда от 16.06.2017 година по н.о.х.д. № П-328/2016 година Софийският боен съд е признал подсъдимите за невиновни за това, че в качеството им на лица, заемащи отговорно служебно състояние и длъжностни лица – шеф на Дирекция „ Инвестиции в защитата “ към Министерството на защитата и министър на защитата, Цанов като причинител и Ненчев като подстрекател, са направили в съизвършителство закононарушение по работа, изразяващо се в несъблюдение на служебни отговорности, произлизащи от Закона за публичните поръчки, вследствие на което са настъпили обилни нездравословни последствия за Министерството на защитата на Република България – закононарушение по член 282, алинея 3, вр. алинея 2, вр. алинея 1 от Наказателен кодекс, заради което и на съображение член 304 от Наказателно-процесуален кодекс ги е оправдал.

В касационния митинг се сочат касационните учредения по член 348, алинея 1, т. 1 и т. 2 от Наказателно-процесуален кодекс – позволени основни нарушавания на процесуалните правила и нарушавания на материалния закон. Прави се искане за анулация на въззивното решение и връщане на делото за ново разглеждане от различен състав на въззивния съд. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР