Военният министър на Тройната коалиция Николай Цонев отново се стяга

...
Военният министър на Тройната коалиция Николай Цонев отново се стяга
Коментари Харесай

Само в Lupa.bg: Николай Цонев става военен министър

Военният министър на Тройната коалиция Николай Цонев още веднъж се стяга да ръководи Министерството на защитата в възможния четвърти длъжностен кабинет на Румен Радев, твърди пред Lupa.bg източник от „ Дондуков “ 2.

Според нашия осведомител вероятността Цонев да стане политически началник на армията е огромна заради близостта му до Слави Трифонов.

На същия пост някогашният офицер бе и в Тройната коалиция. Миналата година за малко кацна в Надзорния съвет на държавния „ Български ВиК холдинг”. Цонев, обаче, беше освободен от поста на 10 декември 2021-а от служебния районен министър Виолета Комитова единствено дни преди края на назначеното от Румен Радев държавно управление.

По непотвърдена информация решението ѝ било стимулирано от опит на Цонев да купи програмен продукт за 26 млн. лева

Николай Цонев бе министър на защитата в кабинета „ Станишев “ от квотата на Национална движение „Симеон Втори". Той е прочут и като бизнесмен и управител в хлебопроизводство и туризъма, както и като учител.

Никога, обаче, не е спирал да се занимава с политика - и сега е партиен водач на „ Нова опция “, която на последните избори прикани симпатизантите си да гласоподават за „ ИТН “ на Слави Трифонов.
ТЕМА преди 3 часа 2585 преди 20 часа 1501 преди 21 часа 2167
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР