Военният министър на Израел Авигдор Либерман отхвърли предположенията, че израелската

...
Военният министър на Израел Авигдор Либерман отхвърли предположенията, че израелската
Коментари Харесай

Израел отрича участие в убийството на члена на Хамас в Малайзия

Военният министър на Израел Авигдор Либерман отхвърли догатките, че израелската загадка работа " Мосад " е умъртвила палестински учител , който през вчерашния ден беше убит в Малайзия.

Либерман съобщи, че е допустимо 35-годишният Фади ал Бач да е бил погубен като част от вътрешен спор сред палестинците .

Двама мъже на мотоциклет изстреляха над 10 патрона, застрелвайки члена на радикалното палестинско ислямистко придвижване " Хамас " пред джамия край столицата Куала Лумпур.

 Важен член на
Важен член на " Хамас " убит в Малайзия, упрекват " Мосад "

" Ислямското съпротивително придвижване скърби за сина на синовете си "

Семейството на убития упрекна " Мосад ", че стои зад покушението.

Либерман посочи пред израелско радио, че ученият е бил специалист по ракети и " не е светец ".

" Той не е взел участие в подобряването на електрическата мрежа или инфраструктурата и водата. Чухме известията на ръководителите на " Хамас ", поемащи отговорност за мъжа, обяснявайки, че е взел участие в производството на ракети, в възстановяване на точността на ракетите ", уточни израелският боен министър.

Запитан по кое време е чул за убийството, той уточни: " Чухме за това от новивините. Има традиция измежду терористичните организации да упрекват Израел за всяко споразумяване на сметки . Уреждането на сметки сред терористични организации, сред терористи, сред разнообразни фракции е нещо, което виждаме понякога. Предполагам, че и в този случай става въпрос за това. "

" Хамас " е упреквал Израел в осъществяването на убийства на негови специалисти в чужбина в предишното, макар че " Мосад " в никакъв случай не е потвърждавал такива интервенции.

Скорошен случай беше убийството на тунизиец, за който се смяташе, че е бил специалист на " Хамас " по безпилотни самолети.

Засега не е известно какъв може да е претекстът за убийството, като малайзийските управляващи към този момент не са арестували никого.

Бащата на Бач упрекна " Мосад " за убийството на сина си.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР