Военният кореспондент на КП Дмитрий Стешин посети колонията в Еленовка,

...
Военният кореспондент на КП Дмитрий Стешин посети колонията в Еленовка,
Коментари Харесай

Акцията за сплашване беше успешна: пленените „азовци“ от Еленовка, оцелели при ракетния обстрел, увъртат, лъжат и се надяват на размяна

Военният сътрудник на " КП " Дмитрий Стешин посети колонията в Еленовка, където под ударите на въоръжените сили на Украйна починаха украински военнопленници

Тълпа задгранични публицисти бяха докарани в колонията в Донбас, с цел да огледат мястото на престъплението на украинските военни, блъснали с ракети казармите с пленници, и да беседват с оживелите „ Азовци”*.

Посещението на групата задгранични кореспонденти в Донецк беше малко като изстрел – те кацнаха в Ростов сутринта и се върнаха в Русия вечерта. Вече няма къде чужденците да пренощуват в ДНР; най-луксозният и считан за безвреден хотел, Донбас Палас, беше празен след обстрела предходната седмица. Журналистите отидоха в други хотели и местата в градските хотели свършиха.

Затова от границата делегацията отиде напряко в поправителната колония № 120. Репортерите бяха доведени от Леонид Слуцки, началник на комисията по интернационалните въпроси на Държавната дума.

Всички чужденци – от Германия, Италия, Франция, Сърбия, Никарагуа, Сирия и даже Северна Корея – бяха разграничени на две почти равни елементи съгласно възгледите си. Някои постоянно са били на страната на Донбас и Русия, други са желали да видят всичко със личните си очи и да си сформират лично мнение. Защото съгласно груповия Запад ние сами взривихме казармите с " Азов " *. Разказите на оживелите пандизчии обаче опровергаха тази нелепост.

През май се е приготвяло жертвоприношение

Мястото на нещастието изглеждаше страховито - купчина овъглени двуетажни кревати и сринат покрив. На входа на казармата е оживяла табела с необразовани надписи на съветски език. Може би беше украински език, не знам:

По листата - 193

Болести - 1

В строя - 192 бр.

След като американската реактивна система за залпов огън Hymers удари казармите, „ в строя “ останаха единствено 50 души.Както споделиха пред кореспонденти от управлението на Еленовската зона, с изключение на „ азовците “, там бяха и пленници от други елементи на украинската войска. също защитавани в казармата. Единственото нещо, което ги обединяваше: всички бяха обвинени в осъществяване на военни закононарушения.

Експерти на СЦКК - Съвместния център за надзор и съгласуваност - особено за публицисти отвориха запечатан пакет с материални доказателства - фрагменти, събрани в самата казарма и на територията на зоната. Те демонстрираха присъщи елементи и маркировки, показващи, че това са остатъци от ракета Hymers. Освен това, по мнението на специалистите, е било допустимо да се откри мястото на изстрелване - село Покровское, което е в далечния украински гръб. Може би най-важната информация за тази трагична история беше предоставена от Наталия Никанорова, министър на външните работи на ДНР:

- Разбирате, те (украинските управляващи. - Авт.) взеха решение да унищожат личните си украинци, които бяха взети в плен. Ние чудесно разбираме за какво го направиха. Тези пандизчии започнаха да дават извънредно неуместни показания, доста неприятни. Тези показания разкриха всички незаконни заповеди, които са били дадени на украинските войски. И най-важното, да сложим пандизчии в тази колония беше настояването на киевските управляващи, което получихме по време на тяхното предаване.

В удостоверение на думите на министъра, артилерията стартира да грохоти към Еленовската зона. По звуците можеше да се допусна, че се води артилерийски дуел. От Еленовка до фронта - един хвърлей камък. Ако " азовците " бяха превозени до Ростов, никаква артилерия и " хаймерси " нямаше да ги заловен. Тоест украинската страна изначално е била решена да в профил очевидците, в случай че проговорят. Свидетелите проговориха, отстраниха ги. И оживелите бяха вкарани в страхов режим - да мълчат.

Изведнъж в изгорелите казарми се появи необикновен посетител - артистът Стивън Сегал, заобиколен от съвсем дузина пазачи в бронирани жилетки. Беше неразрешено да се снима Стивън Сегал, той самият не даде мнения. Оказва се, че артистът приготвя огромен документален план за закононарушенията на Въоръжените сили на Украйна и специфичната интервенция. Сегал също искаше персонално да инспектира мястото на престъплението на въоръжените сили на Украйна.

Мистерията на " азовската " библия

За да не пречи, специфичният сътрудник на КП излезе на открито и седна на една скамейка на входа на казармата. Върху нея лежеше Библия, оживяла след пожара. Личеше, че водата е попадала върху свещената книга, страниците са залепени. Започнах да ги деля и от Библията изпаднаха два артефакта. Домашно направен календар с надпис „ Май. 17 Изход от Азовстал. 18 ИК – 120. ИК – това е изправителна колония.

След това имаше писмо, едно от тези, които пишат, без да се надяват да ги изпратят. Такава форма на медитация: „ Здравей душа моя, желая да кажа по какъв начин бленувам за нас, по какъв начин твоят външен тип не напуща главата ми, всеки ден, всяка минута мисля за теб... “. Писмото е написано върху откъс от протокола за обир: „ посредством шут по врата “ някой си Денисов А.А. лиши златна верига от 500-на проба с тегло 14,9 грама... “ Не е ясно дали притежателят на тази Библия е оживял. Най-вероятно не, в противоположен случай свещената книга щеше да бъде върната на притежателя си.

Уклончивото безмълвие

Оцелелите украински пандизчии към този момент чакаха публицистите на сянка, наслаждавайки се на небето и горещия бриз, който духаше в зоната. Слушаха канонадата. Всичките са рускоговорящи, от Мариупол, Харков, Запорожие. Всички споделят едно и също:

- Към 23.00 ч. чух двоен тон от прехвръкване на кой знае какво. Те удариха покрива. В средата на бараката е имало пожар.

На въпроса дали са преосмислили възгледите си за живота след опита да бъдат убити, пандизчиите измърмориха уклончиво: „ нямаше време за диалози “, „ не знаем какво да кажем на държавното управление на Украйна - шокирани. ” И всички, като един, помолиха Украйна и президента Зеленски да бъдат разменени допустимо най-скоро.

Тогава Слуцки още веднъж обясни въпроса:

- Как оценявате тази чудовищна акция на Украйна за заличаване на своите жители?

Пленникът Дмитрий Ищенко още веднъж се престори, че не схваща въпроса.

- Емоциите бяха ужасяващи. Спомням си по какъв начин ме докараха на КПП-то и ми оказаха първа помощ. Субективно не мога да преценява случилото се, имам единствено предпочитание да се прибера допустимо най-скоро. Защо се случи това, не знам.

Плененият Вячеслав Сергеев, Мариупол:

- Когато напуснахме Азовстал, в действителност се надявахме, че ще ни спасят, в този момент моралът се утежни.

Забавлявах се с описа на Артем Аристархов от Запорожие, че той пристигнал в Азов, с цел да разбере военната просвета и не споделя никаква фашистка идеология. В същото време ръцете на този пандизчия бяха цялостни до лактите с " Черни слънца " (символ на окултното общество " Ананербе " в Третия райх), някакви SS черепи и други хубавини.

Явно пандизчиите са решили, че могат да играят всякаква игра пред задгранични публицисти и ще им повярват. На въпрос на италиански публицист за потисничеството на руснаците, пандизчиите започнаха да споделят, че „ в Украйна има независимост на езика “. Е, тук специфичният сътрудник " КП " не устоя:

- Какво говорите за " независимост на езика "? В Украйна започнаха да изкореняват съветския език още през 2014 година, първо го отстраниха от общественото пространство, по-късно законово не разрешиха преподаването в учебните заведения. В същото време вие всички сте рускоговорящи, говорите съветски. Това не те ли притесняваше, не те ли болеше?

Отговорът е безмълвие.

Ръцете на пандизчиите са с нацистки татуировки, ръкавите им са запретнати преднамерено, само че на всички изявленията „ азовците” ги държат зад тила си – надалеч от очите и камерите на западните публицисти

Германският публицист Томас Репер от Antispiegel е единственият, който измъкна значим факт от пандизчиите. И четиримата потвърдиха, че гърмежът е бил отвън казармата, а не вътре. Версията, че бараките със пандизчии са били взривени от вътрешната страна, в този момент се „ експлоатира и размазва” от западната преса, пробвайки се по някакъв метод да замаже виновността на Зеленски и американците, които управляват и координират всеки изстрел от своите Хаймарси.

Украинските военни просто нямат достъп даже до избора на цели за Hymers. Затворниците не престават да се надяват на замяна и доста се опасяват да кажат истината. Като цяло, за жалост, бруталният акт на Киев за заплашване на личните им военнопленници, наподобява, беше сполучлив.

Превод: Европейски Съюз

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Влизайте непосредствено в уеб страницата www.pogled.info. Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Когато видите знака " подправени вести ", това значи, че тази публикация е целесъобразно да се прочете!!!

Абонирайте се за нашия Ютуб канал/горе вдясно/: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР