Военният експерт Калеб Ларсън от американското издание счита в публикацията

...
Военният експерт Калеб Ларсън от американското издание счита в публикацията
Коментари Харесай

Къде е най-сигурното място за оцеляване в ядрена война? Може би в Москва?

Военният специалист Калеб Ларсън от американското издание смята в обявата си, че най-хубавото място в света за оцеляване при атомна война е Москва, разполагаща с мощен противоракетен щит. Освен това нейната система за ПРО ще бъде съществено осъвременена. Новото й име е A-235. Но дали Русия ще има задоволително финанси, с цел да я осъществя?
Русия наподобява има проект за модернизиране на качествата на Москва за противоракетна защита (ПРО). Системата, наречена условно A-235, ще бъде проектирана да се оправи с минусите на руските (руски) системи за противоракетна защита от предходно потомство, които не обезпечават съответна отбрана против хиперзвукови ракети.
Можете ли да познаете кой град в света е най-добре предпазен от нуклеарен ракетен удар? Лондон? Вашингтон?
Не. Именно в Русия - в Москва - има голям противоракетен щит, който може да бъде или изцяло непрогледен, или изцяло неработещ.
Мирни ракети
През 1972 година Съединени американски щати и Съветският съюз подписаха Договора за ограничение на системите за противобалистични ракети (ПРО). За разлика от множеството контракти за надзор на оръжията, Договорът за ПРО беше фокусиран не върху нападателни оръжия, а върху защитни средства, предопределени да противодействат на тези ракети.
Текстът на контракта е напълно елементарен. По създание Съединени американски щати и Съюз на съветските социалистически републики се ограничиха да разполагат с до две системи за противоракетна защита. Те не можеха да покрият цялата страна и трябваше да бъдат на разстояние минимум 1300 километра (малко над 800 мили). Всяка система за противоракетна защита може да има не повече от 100 пускови установки.
Освен това, според Договора, „ и двете страни се споразумяха да лимитират качественото рационализиране на своите технологии за противоракетна защита, да вземем за пример да не създават, тестват или разпростират системи за по едно и също време изстрелване на повече от 1 ракета от всяка пускова установка и система за бързо презареждане пусковата установка. Тези разпореждания, както е обяснено в съгласуваните изказвания, също не разрешават потреблението на ракети-прехващачи с повече от една бойна глава с без значение ориентиране. "
Едната система за противоракетна защита може да се употребява за отбрана на комплекса за разполагане на МБР, до момента в който другата може да се употребява за отбрана на огромна градска агломерация. В случая със Съветския съюз това е Москва.
Ядрен чадър
Първата руска система за противоракетна защита A-35 беше позволена от Договора за ПРО. В приключения си тип А-35 имаше 4 така наречен бойни комплекса, които обграждаха руската столица Москва.
 Триъгълникът Съединени американски щати - Русия - Китай Триъгълникът Съединени американски щати - Русия - Китай
Съединените щати търпят от ден на ден несполуки и спомогнат за доближаването на Русия и Китай, противопоставящи се на американската хегемон...
Изграждането на A-35 стартира през 50-те години на предишния век. Преди това бойните му позиции бяха въоръжени с ракети A-350Ж/5В61 (ABM-X-1 GALOSH по кодификации НАТО).
Полезният товар беше нуклеарен. Вместо да употребява високоточна бойна глава, която би могла или физически да смъкна американска МБР, или да се приближи задоволително, с цел да я взриви и унищожи, Съветският съюз избра така наречен „ Пространствено оръжие “.
Предимството на тази ракета беше, че не трябваше да се намира толкоз покрай американска МБР, с цел да я смъкна от траекторията си или да я унищожи. Според изчисленията ракетата A-350Ж/5В61 с мощен нуклеарен заряд е трябвало да експлодира отвън атмосферата (за понижаване на нуклеарните отпадъци), когато американската МБР е в най-високата точка на своята траектория.
Системата обаче не беше съвършена. В своята Национална оценка на разузнаването от 1967 година Централно разузнавателно управление на САЩ „ извади от играта ” тогавашната московска система за ПРО. След това Централно разузнавателно управление на САЩ стигна до заключението, че тази система за противоракетна защита „ не покрива всички многопосочни ракетни закани на Съединени американски щати към Москва, подложена е на бързо постигане на границата на своите благоприятни условия и безсилие “ и че „ нито един от съставените елементи на системата не е задоволително предпазен от нуклеарно заличаване. "
Модернизация
 Русия отхвърли, че възнамерява поглъщането на Донбас Русия отхвърли, че възнамерява поглъщането на Донбас
Русия не възнамерява да превземе териториите на Донбас, които не са следени от Киев. Това заяви прессекретарят на съветския президент Дм...
Московската система за ПРО е осъвременена през 1995 година. Броят на ракетите (конвенционални и нуклеарни бойни глави) е повишен, както и броят на радарите за ранно предизвестие, които са свързани в мрежа, с цел да обезпечат по-добро ранно предизвестие и усъвършенствана акуратност на ракетите.
В съвремието
Очевидно Русия има проект за спомагателна рационализация на своите качества за противоракетна защита. А точно, промяна на нуклеарната бойна глава с стандартни взривни субстанции и разчитане повече на мобилни пускови установки, в сравнение с подземни ракетни силози. Системата, наречена условно A-235, също ще бъде създадена, с цел да се оправи с минусите на предходното потомство съветски/руски системи за ПРО, които не обезпечават съответна отбрана против хиперзвукови ракети.
Предвид финансовите усложнения, с които Русия се сблъсква сега, следва да се види дали тя ще успее да извърши проектите си за основаване на системата A-235.
Превод: Ганчо Каменарски
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР