Военните във Вашингтон и на други места вземат предвид новите

...
Военните във Вашингтон и на други места вземат предвид новите
Коментари Харесай

Китай демонстрира ядрените си ракети стигащи всяка точка на света

Военните във Вашингтон и на други места вземат поради новите ракетни технологии, показани от Китай , по-специално нуклеарна ракета , за която се счита, че може да преодолее всички съществуващи противоракетни системи , ситуирани от Съединени американски щати и техните съдружници, оповестява АП.

Комунистическата партия на Китай означи своята 70-годишнина на власт с боен церемониал, показващ все по-голямата упоритост за световна мощ.

Армията сподели най-модерните оръжия, някои от които са показани за първи път , до момента в който редици бойци минаха около президента Си Цзинпин и други водачи на площад Тянанмън, символичното политическо сърце на страната. Хиляди фенове размахваха китайски флагове, а изтребители летяха ниско.

На събитието бяха показани и стратегическите ракети JL-2, изстрелвани от подводници , за които се счита, че са общоприетоо въоръжение, както и крилата ракета CJ-100.

" Общата бойна дарба на китайските ракетни сили е доста усъвършенстван а ", разяснява Сон Чжунпин, боен коментатор на прокитайската телевизия " Феникс " в Хонконг.

 Китай отбелязва 70 години комунистическа власт
Китай отбелязва 70 години комунистическа власт

С най-мащабния боен церемониал в историята си

Събитието акцентира бързо разрастващата се китайска военна технология , за която задграничните анализатори настояват, че е близка до Съединени американски щати, Русия и Европа по ракети, дронове и някои други области .

Едно от най-внимателно следените оръжия , разкрити във вторник, е нуклеарната ракета Dongfeng-17 , която съгласно задграничните анализатори е предопределен да маневрира с висока скорост, с цел да избегне противоракетната отбрана.

Смята се, че друга ракета, Dongfeng-41, има обхват до 15 000 км , което би я трансформирало в нуклеарна ракета с максимален обхват на деяние в света . Анализаторите настояват, че може да е в положение да носи до 10 бойни глави , с цел да удари обособени цели .

Междуконтиненталната балистична ракета - наречена " главно оръжие на деня на страшния съд " - може да доближи до Съединени американски щати за 30 минути .

Акцентът на партията върху ракети и други далекобойни оръжия отразява желанието на Пекин да измести Съединени американски щати като преобладаваща мощ в района и да постанова своите искания към Тайван, Южнокитайско море и други противоречиви територии.

Китай сподели също усъвършенствания на своята съществена ракета - Dongfeng 31, която има обхват от над 11 200 километра , което слага по-голямата част от континенталните Съединени щати в обсега й. Второто потомство Dongfeng-31AG, което сходно на DF-41 употребява твърдо гориво за елементарно разрастване и скорост на изстрелване, се предлага с " висока подвижност и точност ", съгласно формалната организация " Синхуа ".

Показван за първи път, JL-2 е общоприетото оръжие за китайските нуклеарни подводници , всяка от които може да разположи 12 ракети с по една бойна глава . Обхватът им от 7 200 километра съставлява повече опасност за района, в сравнение с за Съединени американски щати .

Най-новата китайска крилата ракета CJ-100 също направи своя обществен дебют, малко се знае за оръжието, за което се спекулира, че е сурогат на сегашната крилата ракета CJ-10, чийто подобен обхват е към 1500 километра. CJ-100 се " характеризират с огромен обсег обхват, висока акуратност и бърза реакция и са най-новото попълнение към серията ракети CJ ", заяви Xinhua.

Много от оръжията, в това число към този момент разгърнатата противокорабна ракета DF-21D , се преглеждат като опция за въздържане на американските самолетоносачи на разстояние, до момента в който подлагат бази като Гуам на опцията за офанзива .
 20 секунди до заличаване: Толкова има Съединени американски щати против съветската ракета
20 секунди до заличаване: Толкова има Съединени американски щати против съветската ракета " Циркон "

Сценарият " обезглавяване " допуска, че съветски подводници стартират неочаквана нуклеарна ракетна офанзива, която опустошава Вашингтон

Китайската войска има вторите най-високи военни разноски в света , почти 250 милиарда щатски $ предходната година, съгласно Стокхолмския интернационален институт за проучване на мира.

Китай има към 280 нуклеарни бойни глави , спрямо 6450 за Съединени американски щати и 6850 за Русия , съгласно института.

Пекин декларира, че желае надеждно нуклеарно въздържане, само че няма да бъде първата страна, което ще употребява атомно оръжие в спор .

Китай развива военни качества, " които могат да доближат до евентуални съперници по целия свят ", се споделя в отчет на Агенцията за отбранително разузнаване на Съединени американски щати .

Китай дава отговор придвижванията на Съединени американски щати в района, които съгласно Пекин заплашват сигурност му . Това включва разполагането на усъвършенстваната система за противовъздушна защита на Съединени американски щати THAAD в Южна Корея и декларираната от Вашингтон увереност да разположи наземна ракета със междинен обхват на деяние в Азиатско-Тихоокеанския район " по-скоро, в сравнение с по-късно ", след изтеглянето на Съединени американски щати Договор за нуклеарни ракети със междинен обхват.

" Китай би трябвало да създаде ракети, които могат да ударят всички краища на света, изключително Съединени американски щати като средство за контраофанзива ", разяснява по-рано Юе Ган, пенсиониран полковник и боен коментатор. " Китай би трябвало да има възпиращ резултат, с цел да ограничи потреблението на нуклеарно оръжие... Китай е заставен да направи това от обстановката . "

Освен ракетите, Китай също по този начин сподели нови технологии, като да вземем за пример безпилотната летателна машина Sharp Sword, за която се счита, че е способна да нападна цели като радарни станции и военни бази , както и безпилотни подводници , които могат да доближат дълбочини надалеч по-големи от тези с екипаж.

Дроновете стават все по-важни за китайските военни в редица области, в това число за потребление от артилерийските елементи за разузнаване и оценка.
 Business insider поучава американците какво да вършат при нуклеарна офанзива
Business insider поучава американците какво да вършат при нуклеарна офанзива

Припомнят Студената война
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР