Военните екипи от Столична община, оборудвани със специализирана техника излетяха

...
Военните екипи от Столична община, оборудвани със специализирана техника излетяха
Коментари Харесай

Българските спасители помагат на пострадалите от трусовете в района на Адана

Военните екипи от Столична община, оборудвани със профилирана техника излетяха с два самолета " Спартан " през вчерашния ден следобяд от летище " Враждебна " към Турция, с цел да се включат в избавителните действия след унищожителното земетресение.

Както стана ясно, България беше първата европейска страна, която изпрати филантропична помощ и спасители към Турция. От спешната работа на Столична община 15 души отпътуваха да оказват помощ на потърпевшите от трусовете.

" До 2:30 часа през нощта избавителните екипи работиха на два обекта, които са били срутени - хотел и жилищна постройка, с цел да приложат методите по избавяне. Днес екипите пътуват към друго място, обещано от турска страна за търсене и избавяне и сега ние координираме нещата през механизма за гражданска отбрана на Европейски Съюз, с цел да дадем повече информация на турските сътрудници ", изясни Красимир Димитров, шеф на дирекция " Аварийна помощ и предварителна защита ", Следствен отдел към окръжна прокуратура.

В момента се основава щаб на летището в Адана, където ще бъде наш представител, с цел да получи спомагателни задания от локалните управляващи. Очаква се и екипите на ГДПБЗН също да дойдат в Турция, които са с по-добра техника и по-добре подготвени. Там на място са и екипите на българската ПСС.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР