Военните дадоха подробности за унищожения боеприпас в Царево и съобщиха

...
Военните дадоха подробности за унищожения боеприпас в Царево и съобщиха
Коментари Харесай

Военните съобщиха за още един метален предмет, забелязан край Шабла

Военните дадоха детайлности за заличавания арсенал в Царево и оповестиха за още един железен предмет, видян край Шабла. Военнослужещи от Военноморските сили (ВМС) унищожиха сполучливо противопехотна мина, открита в залива на град Царево, оповестиха от Министерството на защитата. Сигналът за металния предмет, наподобяващ боеприпас, е бил подаден на 6 август. Забелязали са го следобяд първо юноша и госпожица, които се гмуркали в морето. 

" Специализираният екип от Военноморски сили извърши проучване на обекта и го класифицира като противопехотна мина. С цел понижаване на риска при унищожаването на боеприпаса, военнослужещите вземат решение да не го извличат от водата и да не го транспортират. Мината е унищожена през днешния ден, към 09:15 ч. в региона на залива на Царево при прецизно съблюдаване на всички ограничения за сигурност, които се изискват при взривяване на обекти, намиращи се под вода ", показаха от военното ни министерство. 

Сигнал за железен предмет, наподобяващ мотор на противовъздушна ракета, е получен през днешния ден към 9.45 ч. в Щаба на Военноморски сили от Морския избавителен координационен център. Обектът е открит в региона на къмпинг " Добруджа “. На място за проучване на предмета е изпратен екип от брегови пост за радиотехническо наблюдаване " Шабла “. След направения оглед, военнослужещите класифицират планове предмет като стартови мотор на противовъздушна ракета PANCIR – C1, който не съставлява заплаха. Към 10.45 ч. обектът е превозен на брега, в безвреден регион.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР