Военни дронове смущават GPS сигналите, които ползват самолетите, прелитайки в

...
Военни дронове смущават GPS сигналите, които ползват самолетите, прелитайки в
Коментари Харесай

Военни дронове смущават GPS-ите над морето, самолетите летят с наземната ни навигация

Военни дронове смущават GPS сигналите, които употребяват самолетите, прелитайки в нашето въздушно пространство над Черно море, пише 

Експерти разясниха, че дроновете са надалеч от въздушното пространство на страната ни, само че самолети съобщавали за разстройства в GPS навигацията по 2-3 пъти дневно. Когато това стане, те употребяват навигацията на земята на " Ръководство въздушно придвижване ". 

Първото отражение на войната за българското въздухоплаване бе увеличеният тафик над нашето въздушно посранство за сметка над спрения над Украйна, а след това - и над Русия от страна на доста страни. Сега и военната техника, употребена при конфликтна, става известно, дава директно отражение, въпреки войната да е надалеч.

Увеличеният трафик през българското въздушно пространство не е проблем за ръководителите на полети. В събота прелитащите самолети са били 1600, което е сериозен поток за този нормално " задремал "   за авиацията месец, какъвто е февруари. Но специалисстите са поемали и доста по-силен трафик - през летните месеци прелитащите за денонощие са стигали и до 3600.

През нашето небе се насочват самолетите, които летят за Близкия изток, а доста самолетни компании избират да не летят над Русия, а минават през България и трансформират маршрутите си към Далечния изток.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР