Военната полиция в Бразилия обяви, че са неутрализирали мъжа, който

...
Военната полиция в Бразилия обяви, че са неутрализирали мъжа, който
Коментари Харесай

Снайперист неутрализира похитителя в Бразилия

Военната полиция в Бразилия разгласи, че са " обезвредили " мъжа, който взе пасажери в рейс за заложници на мост, свързващ Рио де Жанейро и Нитерой.

В обява в " Туитър " полицията посочи, че всички заложници са били освободени, откакто снайперист е прострелял мъжа , който употребявал за осъществяването на нападението револвер играчка .

Полиция беше обкръжила рейса, който похитителят е наредил да спре на моста. Смята се, че никой от към 37-те заложници не е бил ранен.
 Мъж похити рейс с хора в Бразилия, плаши да го възпламени
Мъж похити рейс с хора в Бразилия, плаши да го възпламени

Точният брой хора в рейса и претекстовете на мъжа към този момент не са известни

По-рано стана ясно, че маскиран мъж, който се счита, че е боен служител на реда, е похитил рейса .

Атаката е била осъществена в 5:30 часа тази заран локално време. Изглеждащият объркан грабител се е показал за боен служител на реда, като наредил на водача да спре и по-късно да премине по моста към Рио. Мъжът беше освободил минимум шестима души .

На мястото на случая беше изпратена пътна и военна полиция. Пътната полиция е спряла придвижването през моста към Рио. Мотивите на мъжа към този момент не са известни .

" Мъж, който се разпознава като боен служител на реда, спря рейс на моста Рио-Нитерой. Той заплашва да подпали рейса , излагайки пасажерите на риск. Ние преговаряме с него да освободи още заложници; не знаем какъв е същинският му претекст ", посочи говорителката на бразилската пътна полиция.

За да се проведат договарянията, би трябвало да се вземе мобилен телефон от рейса и да се даде на полицията. Операцията се организира от парламентьори от батальона за специфични интервенции.

" Основната ни задача е да извадим заложниците от транспортното средство и да се върнем към естествения живот ", съобщи представителят на военната полиция.

Хипотеза, че отвличането е било планувано авансово, не беше изключена от военната полиция.

Местен уебсайт разгласява известие в обществената мрежа WhatsApp, написано от един от пасажерите в рейса, в което се споделя, че въоръженият мъж е завързал ръцете на пасажерите и носел коктейл Молотов, както и револвер.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР