Военната кампания и ескалацията на насилието в северната част на

...
Военната кампания и ескалацията на насилието в северната част на
Коментари Харесай

ООН: Има опасност от възраждане на ИДИЛ заради военната операция в Сирия

Военната акция и ескалацията на насилието в северната част на Сирия могат да доведат до възобновление на терористичната организация Ислямска страна (ИД), се споделя в заявление на Международната самостоятелна комисия за следствие на спора в Сирия към Организация на обединените нации. Всяка нова военна акция може да докара до докара до липса на сигурност и безпорядък и до рисковани обстановки, които могат да доведат до възраждането на ИДИЛ.

Комисията приканва страните в спора да възобновят разговора и да обезпечат преди всичко отбраната на мирното население по време на бойните дейности, осведоми БГНЕС.

Върховният комисар на Организация на обединените нации за бежанците разгласява по-рано изказване, в което предизвестява за вероятен растеж на броя на бежанците по отношение на началото на военната интервенция в Северна Сирия.

Сирийската обсерватория за правата на индивида (СОПЧ) заяви за повече от 60 000 души, напуснали граничните региони на Рас ал Айн, Тал Абяд и Дербасие, които са под ударите на турските военни. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР