Военен самолет на сирийското правителство е пуснал отровният газ зарин

...
Военен самолет на сирийското правителство е пуснал отровният газ зарин
Коментари Харесай

Сирийското правителство е пуснало зарина над Хан Шейхун

Военен аероплан на сирийското държавно управление е пуснал отровният газ зарин над Хан Шейхун в провинция Идлиб, оповестиха проверяващите органи на Организация на обединените нации.

Тази офанзива, при която починаха над 80 души, докара до американските въздушни удари на територията на страната.

Сирийското държавно управление е употребило химически оръжия повече от 20 пъти по време на гражданската война в страната, допълват още от Организация на обединените нации.

„ Правителствените сили не престават да употребяват химически оръжия против цивилни жители в зони на опозицията” се споделя още в формалния отчет.

Отровният зарин е газ без миризма, който нападна нервната система на хората, които са го вдишали.

До момента комисията към Организация на обединените нации е проучила 33 случая, в които са употребявани химически оръжия. 27 от тях са осъществени от държавното управление на Башар Асад, от които седем – от 1 март до 7 юли тази година.

Правителството на Асад неведнъж отхвърляше обвиняванията, че употребява химически оръжия. По мотив офанзивата над Хан Шейхун оповестиха, че тяхна бомба е блъснала склад на бунтовниците, в който се съдържал зарин. Тази версия беше отхвърлена от следствието на Организация на обединените нации.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР