Водят досъдебно производство за данъчни престъпленияКандидат-депутати от ГЕРБ питат: Изведен

...
Водят досъдебно производство за данъчни престъпленияКандидат-депутати от ГЕРБ питат: Изведен
Коментари Харесай

Прокуратурата разследва бившата фирма на Спецов

Водят досъдебно произвеждане за данъчни закононарушения
Кандидат-депутати от ГЕРБ питат: Изведен ли е от страната купувачът на компанията на шефа на Национална агенция за приходите?

Схемата за прекачване е класическа

Образувано е досъдебно произвеждане за данъчни закононарушения по случая със съмнителната компания на шефа на Националната организация за приходите (НАП) Румен Спецов. Към момента няма повдигнати обвинявания, научи “Труд” от източници от прокуратурата.

Обект на следствието е компанията “Гранекс Трейдинг” ООД, благосъстоятелност на Данаил Николов от село Яблотина, община Драгоман. Той придобива дяловете през 2016 година, когато му ги продава Румен Спецов. Към март т. година сдружението дължи 1,1 млн лева на Национална агенция за приходите.

Както “Труд” заяви първи още на 24 май, въпросният Данаил Николов е рецидивист с 4 присъди и 50-ина висящи каузи за обири. Спецов евентуално още е обект единствено на инспекция, а практиката на прокуратурата е да не афишира данни от инспекции, които са в ход, разясниха осведомени с следствието. Според тях схемата е класическа за прекачване на компании на малоимотни и малограмотни роми, които в никакъв случай няма да платят стотинка на хазната.

В понеделник някогашните депутати от ГЕРБ, които още веднъж са претенденти за 46-то Народно събрание, Александър Иванов и Тома Биков бяха на адреса в с. Яблотина, на който е записана “Гранекс Трейдинг” ООД. Те разпространиха фотоси от офиса, на които се вижда запустяла сграда, обрасла в бъз и коприва.

Днес Иванов и Биков внесоха документи по случая във финансовото министерство. “Министър Асен Василев би трябвало да каже дали сега ревизира договорката на Спецов, издирили ли са лицето, въобще какво се прави по тази тематика. Ние нямаме подозрения в харвардския метод на тези хора. Важно е да се знае изведен ли е от страната купувачът на компанията Данаил Николов”, сподели Тома Биков.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР