„Водоснабдяване и канализация“ ООД – Враца, в качеството си на

...
„Водоснабдяване и канализация“ ООД – Враца, в качеството си на
Коментари Харесай

„ВиК“ ООД – Враца сключи 3 договора за Инженеринг по проект „Изграждане на ВиК инфраструктурата на обособената територия, обслужвана от „ВиК“ ООД – Враца“

„ Водоснабдяване и канализация “ ООД – Враца, в качеството си на Бенефициент, е в развой на осъществяване на план № BG16M1OP002-1.016-0002 „ Изграждане на ВиК инфраструктура на обособената територия обслужвана от „ Водоснабдяване и канализация “ ООД – Враца “.
В осъществяване на Дейност 5. Проектиране, авторски контрол и строителство по план "Изграждане на ВиК инфраструктура на обособената територия обслужвана от “Водоснабдяване и канализация” ООД - Враца " от плана бе извършена открита процедура с предмет „ Инженеринг (Проектиране, авторски контрол и строителство) по план „ Изграждане на ВиК инфраструктурата на обособената територия обслужвана от „ Водоснабдяване и канализация “ ООД – Враца “ – водопроводна и канализационна мрежа, по четири обособени позиции”.
В резултат от извършената процедура на 11.02.2021 година Водоснабдяване и канализация” ООД – Враца, в качеството си на Бенефициент по плана и Възложител, подписа контракти по три от обособените позиции (ОП), включени в обсега на процедурата.
По обособена позиция №1 „ Инженеринг (Проектиране, авторски контрол и строителство) на водоснабдителната и канализационната мрежа на гр. Враца” и обособена позиция № 4 „ Инженеринг (Проектиране, авторски контрол и строителство) на водоснабдителната и канализационната мрежа на гр. Бяла Слатина “ са подписани контракти с ОБЕДИНЕНИЕ РОГОЗЕН 2020 със съответните стойности - 9 838 267,89 лева без Данък добавена стойност (за ОП1) и 8 924 016.30 лева без Данък добавена стойност (за ОП4).Избраният реализатор по обособена позиция № 2 „ Инженеринг (Проектиране, авторски контрол и строителство) на водоснабдителната и канализационната мрежа на гр. Мездра “ е ДЗЗД МЕЗДРА 2020. Договорът е на стойност 4 273 617,00 лева без Данък добавена стойност.
Изпълнението на договорите е основно за осъществяването на плана и ще способства за осъществяване на целите на Оперативна стратегия „ Околна среда 2014-2020 година “ и общите цели по плана. Преди да стартира действителното строителство, изпълнителите по договорите следва да разработят работни планове, които ще бъдат съгласувани с способените органи за сходство с използваното законодателство.
Дейностите по горецитираните контракти следва да приключат в интервала февруари – август 2023 година

Тази обява е основана в границите на план № BG16M1OP002-1.016-0002 „ Изграждане на ВиК инфраструктура на обособената територия обслужвана от “Водоснабдяване и канализация” ООД, гр. Враца “, който се извършва с финансовата поддръжка на Кохезионния фонд на Европейски Съюз и националния бюджет посредством Оперативна стратегия „ Околна среда 2014-2020 г “. Проектът е съфинансиран от Европейските структурни и капиталови фондове на Европейски Съюз от Оперативна стратегия „ Околна среда 2014-2020 година “. Цялата отговорност за обявата се носи от бенефициента „ Водоснабдяване и Канализация “ ООД - гр. Враца и при никакви условия не може да се смята, че този документ отразява формалното мнение на Европейския съюз и Управляващия орган на ОПОС 2014-2020 г.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР