Водоснабдяване и канализация – Шумен ООД гр.Шумен започна аварийно възстановяване

...
Водоснабдяване и канализация – Шумен ООД гр.Шумен започна аварийно възстановяване
Коментари Харесай

ВиК - Шумен взе спешни мерки за проблема с водоснабдяването на квартал Мътница

Водоснабдяване и канализация – Шумен ” ООД гр.Шумен стартира спешно възобновяване на бездънен сондаж № 5 от Водоснабдителна система „ Мътница ”. Целта на плана е да се обезпечи незабавно краткотрайно водоподаване на клиентите на сдружението в квартал „ Мътница “ на град Шумен. В рамките на плана ще бъде построена краткотрайна водопроводна връзка за квартала, от бездънен сондаж № 5 до шахтов бунар и краткотрайно оборудване, с което ще се прави водочерпеното от дълбокия сондаж.
„ Ние сме в непрекъсната връзка с хората и разбираме техните паники и неодобрение. Трайното решение на казуса ще се реализира откакто се възвърне бездънен сондаж No 5 от водоснабдителната система на квартал „ Мътница “. Тази система не работи от 30 години и ще бъде належащо и възобновяване на помпената станция над бездънен сондаж № 5, дружно с прилежащото електрозахранване и съоръжение. Предвижда се реорганизация на сектор от напорен тръбопровод към помпена станция ”Мътница ” и създаване на водопроводна връзка, с напорен тръбопровод, от шахтов бунар към водоема за квартала “, сподели Жанета Панайотова, шеф на ВиК – Шумен. „ Вече е предоставено проектирането на спомагателното водоснабдяване на квартал „ Мътница “ от бездънен сондаж № 5. След привършване на съгласувателните процедури ще стартира осъществяването на строително-монтажните действия. С цел обезпечаване на водоподаване за квартала за интервала на ивършване на работите, „ ВиК – Шумен ” започва спешно възобновяване на бездънен сондаж № 5 от Водоснабдителна система „ Мътница ”. Започваме създаване и на краткотрайна водопроводна връзка, която ще се употребява до въвеждане в употреба на оборудванията от главния план и включване в системата “, разясни тя.

 Министерство на регионалното развитие: Няма заплаха от прекъсване на водата в Добрич и Шумен Министерство на регионалното развитие: Няма заплаха от прекъсване на водата в Добрич и Шумен
Няма заплаха жителите на областите Добрич и Шумен да останат без вода, защото задълженията на двете ВиК сдружения към „ Енерго &nd...
Квартал „ Мътница “ на гр. Шумен се водоснабдява от водоизточник, вид шахтов бунар, ситуиран в терасата на р. Мътнишка. В началото на летния сезон, в резултат на трайното засушаване, дебитът на водоизточника доста понижа и стана непълен за застраховане на потребностите на потребителите в квартала. Необходимостта от отмерено разпределение на извънредно незадоволителните водни количества, постъпващи във водоснабдителната система на квартал „ Мътница “, наложи, при започване на месец юни т.г., въвеждането на режимно водоподаване.

В резултат на изчерпателен експертен разбор като осъществим вид за в допълнение водоснабдяване на квартал „ Мътница “ бе несъмнено потреблението на действителен бездънен сондаж № 5 с бункерна помпена станция, част от водоснабдителна система „ Мътница ”.
Аварийното водоподаване ще се употребява единствено до момента в който приключат плануваните действия по създаване на в допълнение водоснабдяване на квартал „ Мътница “.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР