Водородните технологии ще са на фокус в нова инициатива за

...
Коментари Харесай

ЕС и Япония засилват водородното партньорство


Водородните технологии ще са на фокус в нова самодейност за съдействие сред Европейски Съюз и Япония (снимка: CC0 Public Domain)

Европейски Съюз и Япония оповестиха нова договореност за усилване на партньорството си във връзка с водородната промишленост, подписвайки Меморандум за съдействие (MoC), с който да насърчат нововъведенията в бранша и да развият интернационалния пазар.

Двете страни ще работят дружно за стабилно и налично произвеждане, търговия, превоз, предпазване, разпространяване и потребление на „ зелен “ водород, гласи документът. Сътрудничеството ще помогне международният пазар на водород да бъде транспарантен и да се основава на ясни правила, без изкривявания на търговията и вложенията.
още по темата
Меморандумът беше подписан в Токио от еврокомисаря по енергетиката Кадри Симсон и японския министър на стопанската система, търговията и индустрията Ясутоши Нишимура.

Водородът може да има решителен принос както за зеления преход, по този начин и за енергийната сигурност. Меморандумът разпознава набор от области, в които държавните управления, индустриалните играчи, изследователските институции и локалните управляващи в Европейски Съюз и Япония ще бъдат насърчавани да си сътрудничат.

Това може да включва политики, разпореждания, ограничения за стимулиране и дотации, общи стандарти и системи за узаконяване. Друга област на съдействието ще са така наречен най-хубави практики и научените уроци в проучвания, разработки, приложения и демонстрационни планове за възобновими и нисковъглеродни източници на водород.

Територия на взаимна работа ще бъде също създаването на планове за многостранно съдействие с други страни по света. Засегнат е и кадровият въпрос: приказва се за обучение, повишение на уменията, преквалификация и професионално образование, в това число посредством продан.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР