Водолазното учение ТРИТОН 2022 на Военноморските сили на България и

...
Водолазното учение ТРИТОН 2022 на Военноморските сили на България и
Коментари Харесай

Учение на НАТО започна във Варна

Водолазното обучение „ ТРИТОН 2022 ” на Военноморските сили на България и на съдружници от НАТО стартира в базата във Варна. То ще дпродължи до 7 октомври, а фокусът му е върху рационализиране на процедурите и използването на стандартите на Алианса при осъществяване на взривни действия под вода.



Учението се организира за повторно и в него вземат участие водолази от България, Румъния, Турция и Съединени американски щати, които са профилирани в унищожаването и обезвреждането на муниции под вода. Офицери от Франция и Италия се включват като наблюдаващи.



„ ТРИТОН 2022 ” се организира под управлението на командира на Флотилия бойни и спомагателни кораби на Военноморски сили флотилен адмирал Велко Велков, а непосредственото ръководство на тактическите единици е предоставено на командира на дивизион кораби със спомагателно предопределение капитан I сан Даниел Тодоров.



Едновременно се организира и тактическо обучение на Дивизиона за морски специфични интервенции от състава на Военноморските сили STEALTH TRIDENT 22 (ST22). Целите му са отработване на процеса на обмисляне и осъществяване на морски специфични интервенции на тактическо равнище.
Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР