Водещият на Шоуто на Слави Иво Сирмахов възкликна: БСП напуска

...
Водещият на Шоуто на Слави Иво Сирмахов възкликна: БСП напуска
Коментари Харесай

БСП напусна коалицията заради Русияяяяяяя, а ИТН заради Македонияяя

Водещият на " Шоуто на Слави " Иво Сирмахов възкликна: Българска социалистическа партия напуща обединението с Кирил Петков и „ Продължаваме промяната”, поради „ Русияяяяяяя” ". Българска социалистическа партия замрази договарянията за сформиране на ново държавно управление в границите на настоящото национално заседание с Политическа партия. Причината - изгонването на 70 души от посолството на РФ у нас, което не било координирано с съдружните сътрудници. Столетницатае недоволна от метода, по който е взето това решение, както и по наличието, което има това решение.

Седмици по-рано Слави Трифонов се провикна: " Напускам държавното управление поради Македония! Македонияяяяя! Нарушено съдружно съглашение ". Ние първи признахме Македония като страна. Дадохме им танкове, постоянно сме се отнасяли към тях като към наш брат. Българите постоянно са били с голямо прелестно възприятие към тях. Над 100 000 от тях имат български паспорти, а при преброяването са 3000. Защо се опасяват да се нарекат българи, попита Трифонов. Аз съм си приказвал с тези хора там, те са подложени на стрес. Докато Македония не одобри българите в Конституцията си и не избави Договора от 2017 година, в случай че зависи от мен, няма да започва договаряния за участие в Европейски Съюз, сподели още той.

Оказва се, че съдружното съглашение е поради две страни, които десетилетия сме ги считали за приятелски и близки. Затова освен аз, само че и доста българи сега са смутени и комплицирани. Да оставим настрани декларациите и лозунгите. Важни са обстоятелствата и нямаме право да ги подминаваме. Македония като нищо може да ни замести като троянски кон на Русия на Балканите. А " зоргетата " да продължат да са кол в колелото на европейското ни развиване.

Може би би трябвало да се даде късмет на младите от " Продължаваме промяната ". Времената са други, може пък да са погледнали по-надалече от поколенията преди тях. Ще напомня афоризма, че " Ако болшинството постоянно беше право, то и до в този момент Слънцето щеше да се върти към Земята! " Спомнихте си - Галилео Галилей. Хората вярвали,че Слънцето, планетите и другите звезди се въртят към Земята. Но той тръгнал против църквата, макар че го упреква в разкол. Днес знаем, по какъв начин е. Всички се покланяме на Галилео.

Различният взор на България, даже към Русия и Македония, може да се окаже част от пътя на спасението ни.

Калин Неврокопски

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР