Водещите медии в Англия обърнаха сериозно внимание на писмото на

...
Водещите медии в Англия обърнаха сериозно внимание на писмото на
Коментари Харесай

В Англия публикуваха писмото на БФС и припомниха провиненията на българските фенове

Водещите медии в Англия обърнаха съществено внимание на писмото на президента на БФС Борислав Михайлов до генералния секретар на УЕФА Теодор Теодоридис по отношение на обществените мнения на селекционера Гарет Саутгейт и неговите упования за расистки обиди по адрес на футболистите му в идната европейска подготовка в София.
БФС с публично писмо до УЕФА поради мненията на Саутгейт От централата ни показаха възмущението си след думите на британския селекционер
В петък в публично писмо до УЕФА с копие до Английската футболна асоциация, Михайлов изрази възмущението си и дефинира изявленията на селекционера на " Трите лъва " като " безпочвени, неуместни и ненужно нагнетяващи ситуацията ".

Българските почитатели попаднаха под светлините на прожекторите, откакто роден последовател, пропътувал дистанцията от София до Лондон, с цел да гледа мача на " лъвовете " на " Уембли ", бе изведен от спортното оборудване и предаден на полицията след неприемлива засегнатост към Рахийм Стърлинг.
Арестували българин поради расизъм на " Уембли " Родният почитател обиждал Рахийм Стърлинг
Това отприщи нова полемика за възможни санкции, които националният отбор би понесъл, измежду които е и затваряне на целия стадион за семейството на Англия на 14 октомври.

" Би Би Си ", " Мирър ", " Сън " и други издания цитираха писмото на Михайлов и припомниха остарели прегрешения на българските почитатели, като санкцията в размер на 40 000 евро от 2011 година, когато в София Ашли Йънг, Тио Уолкът и Ашли Коул бяха обект на маймунски викания.

Не бяха подминати и наказванията на " Левски " и " Локомотив " Пловдив от това лято поради расистко държание на почитателите на двата отбора в мачове от квалификациите за Лига Европа.
Англичаните обмислят да изоставен терена в София, в случай че чуят расистки обиди "С България си имаме история ", съобщи мениджърът Гарет Саутгейт
От УЕФА би трябвало да се произнесат в околните дни за глобата на България. В европейската централа сигурно ще вземат поради и държанието на почитателите в предните мачове, които " лъвовете " изиграха. Те към този момент бяха осъдени за 2 прегрешения.

При гостуването на България на Чехия (загуба с 1:2), в трибуните за родни почитатели бе забелязан националистически знак. От европейската централа наложа отчасти затваряне на стадиона (5000 места) за семейството против Англия.

По време на мача против Косово в София, от трибуните се чуха възгласи - " Убий шиптъра! ". Този апел се употребява постоянно от сърбите след отделянето на най-новата страна в Европа. Това докара до още едно отчасти затваряне (3000 места) за семейството против Чехия на 17 ноември.

Снимка: Reuters

Заради натрупалите се произшествия, новото нарушение може да донесе много по-сериозна глоба. Според правилника на УЕФА, националите могат да бъдат осъдени с мач пред празни трибуни, а Българският футболен съюз ще би трябвало да заплати 40 000 евро.

На затворените седалки би трябвало бъде разпънат банер с надпис " EqualGame ".
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР