Водещи университети в Обединеното кралство решиха да замразят таксите за

...
Коментари Харесай

Британските университети замразяват таксите за студенти от ЕС |

Водещи университети в Обединеното кралство взеха решение да замразят таксите за студенти от Европейския съюз за академичната 2021/2022 година, съобщават консултантите на интернационалния план " Световно обучение ", съгласуван в България от компания " Интеграл ".

Таксата за първокурсници от Европейски Съюз след действителен Брекзит ще се резервира 9250 паунда, вместо предстоящите 14 000 паунда - 18 800 паунда годишно, които в този момент заплащат задграничните студенти отвън Европейски Съюз.

Със " замразена " такса ще бъде един от най-популярните за българи - University of Portsmouth, ситуиран в непосредствена непосредственост до южното крайбрежие. Учебното заведение е водещо във Англия за специалности като архитектура, туризъм, биология, фармация и фармакология, екология и кримонология.

По-ниски такси за европейци ще предложи и Solent University Southampton, мощен в спортните специалности, право, публицистика, маркетинг и реклама.

По-ниски такси за европейци дават и два лондонски университета - Brunel University London и Royal Holloway, желани поради местоположението си.

" Искаме да подкрепим студенти от Европейски Съюз, наранени от смяната на статута след Брекзит и да предложим на тези, които стартират образованието си от септември 2021 година, автоматизирано понижаване на таксата, надлежно на плащаната от студентите от Обединеното кралство за целия курс на образование ", гласи известие на образователните заведения към Интеграл.

Годишна стипендия от 5000 паунда за всяка година от образованието на студенти от Европейски Съюз ще отпусне университетът в Есекс, а единствено за българи ще даде и спомагателна стипендия от 2000 паунда. Отстъпка в таксата под формата на стипендия за студенти от Европейски Съюз от 7700 паунда ще отпусне и University for the Creative Arts.

Старите такси за образование и опция за студентски заем ще получат и кандидат-студентите, които изберат да стартират образованието си със зимния банкет – януари/февруари 2021 година Зимният банкет е подобаващ за претенденти, приключили своето приблизително обучение, които не са кандидатствали или не са съумели да запишат мечтаната компетентност

Процесът на кандидатстване към този момент се резервира като се изключи студентската виза, която ще се изисква след потвърждаване на мястото при банкет.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР