Водещата правозащитна организация Amnesty International заяви, че разполагането на ракетни ...

Водещата правозащитна организация Amnesty International заяви, че разполагането на ракетни

Зеленски: Amnesty International амнистира държава-терорист

Водещата правозащитна организация Amnesty International съобщи, че разполагането на ракетни установки в непосредственост до жилищни здания на вятъра излага на заплаха живота на мирните жители и нарушава откритите правила за водене на война.

По думите на украинския президент, организацията се пробва да амнистира държавата-терорист и да трансферира отговорността от агресора върху жертвата.

«Не съществува изискване, даже и хипотетично, при което който и да е от съветските удари по Украйна може да бъде оневинен. Ако публикувате сходни манипулативни отчети, тогава би трябвало да споделите отговорността за гибелта на хората, съобщи президентът Зеленски.

В същото време ръководителят на правозащитната организация Агнес Каламар съобщи, че рецензията на техните отчети " няма да отслаби безпристрастността " на тяхната работа и няма да промени обстоятелствата.

В отговор на въпроси на африкански Средства за масова информация Зеленски акцентира желанието на Киев да откри връзки с черния континент, където, по думите му, се следи " остатък от съветска агитация ". През есента министърът на външните работи на Украйна Дмитрий Кулеба...

Прочетете целия материал в cash.bg

Източник: cash.bg


КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР


PromoMall.bg