Водещата на руския „Първи канал“ Екатерина Андреева осъди забраната на

...
Водещата на руския „Първи канал“ Екатерина Андреева осъди забраната на
Коментари Харесай

Водеща на проруския „Първи канал“ осъди забраната на „Instagram“ в Русия

Водещата на съветския „ Първи канал “ Екатерина Андреева осъди възбраната на обществената мрежа „ Instagram “ в Русия.

„ Продължавам да влизам в „ Instagram “ посредством VPN. Не е неразрешено и не се занимавам с екстремистки действия. Мисля, че забраняването на „ Instagram “ в Русия за хора, които не се занимават с екстремистки действия, е неправилно “, тя съобщи това на конгрес на публицистите в Кубан, съгласно РИА Новости и „ Говорит Москва “.

Екатерина Андреева е спрягана за една от любимките на съветския президент Владимир Путин. Тя е и водещата на „ Время “, новинарската емисия на „ Първи канал “, по време на която се появи Марина Овсянникова.

Припомняме, че на 21 март съветският съд разгласи „ МЕТА “ за „ екстремистка организация “ и забрани обществените мрежи на компанията „ Фейсбук “ и „ Instagram “ в Русия поради „ екстремистка активност “.

Роскомнадзор съобщи, че възбраната на обществените мрежи няма да докара до спомагателни ограничавания за елементарните консуматори. В същото време организацията забрани на съветските медии да демонстрират логата на „ МЕТА “, „ Фейсбук “ и „ Instagram “.

Според плана „ Роскомсвобода “ към 5 май повече от три хиляди уеб страницата са блокирани в Русия от началото на войната. Достъп до такива запаси, както и до „ Фейсбук “ и „ Instagram “, може да се получи посредством VPN услуги, които също са блокирани в Русия. През март ръководителят на комисията по осведомителна политика на Държавната дума Александър Хищайн заяви за блокирането на 20 такива услуги.

На 2 април представителят на Кремъл Дмитрий Песков призна, че е употребявал VPN. Той означи, че в Русия, както и в целия свят, има безспорен монопол на „ обособени компании, които се трансфораха в съществена платформа за обществени мрежи, месинджъри и така нататък “. „ И всички ние отчасти към момента използваме услугите на тези компании в една или друга степен “, сподели тогава прессекретарят на президента на Руската федерация.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР