Водещ доставчик на технологични услуги от ново поколение от Обединеното

...
Водещ доставчик на технологични услуги от ново поколение от Обединеното
Коментари Харесай

Британска IT компания стъпва в Пловдив, наема специалисти

Водещ снабдител на софтуерни услуги от ново потомство от Обединеното кралство разкрива непрекъснат офис в Пловдив. Това си желание презентираха представители на българския клон на IT компанията Endava на среща със заместник-кмета по обучение и бизнес развиване Стефан Стоянов.



От компанията, досега основана единствено в столицата, споделиха, че са избрали Пловдив дружно с още два града в страната, където да разрастват активността си. Пловдив към този момент ще е и единствен в Южна България, поради водещата си роля в аутсорсинг и IT бизнес екосистемата на страната. Endava към този момент е почнала да наема IT експерти в Пловдив. За 5 години, откогато са в страната, вложителите към този момент разполагат с над 300 чиновници, които създават, внедряват и поддържат разнообразни софтуерни решения от най-ново потомство.



По време на срещата бяха маркирани и бъдещи благоприятни условия за съдействие с община Пловдив, а от IT компанията обявиха, че имат подготвеност да работят за развиването на локалната IT общественост, да оферират разнообразни стажантски стратегии, също и в организирането на конференции и срещи в техническия бранш.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР