Воденият от българския треньор Илия Груев Дуисбург записа победа с

...
Воденият от българския треньор Илия Груев Дуисбург записа победа с
Коментари Харесай

Груев с победа над легендата Шави

Воденият от българския треньор Илия Груев Дуисбург записа победа с 4:1 против противник, в чиито редици бе една от легендите на испанския футбол. На лагера в Австрия втородивизионният немски отбор се наложи безапелационно над Ал Сад, а капитан на вицешампиона на Катар бе Шави Ернандес.

38-годишният сега халф се реалокира в този клуб след края на кариерата си в Барселона. С каталунския гранд той завоюва 8 трофеи в Примера дивисион, 3 пъти подвигна купата на краля и стана 4-кратен притежател на трофея в Шампионската лига. С националния тим на Испания Шави стана 2 пъти европейски първенец (2008, 2012) и един път международен (2010).

Негов съотборник в Ал Сад неотдавна стана твърдият титуляр през последните 7 сезона в Атлетико (Мадрид) Габи. Техен треньор в катарския отбор пък е португалецът Мануел Перейра. В кариерата си той е бил отпред на Порто, Спортинг (Л), Брага, Панатинайкос и Малага.

Попадение на Мориц Щопелкамп, автогол на Сухаил и 2 точни шута от директен свободен удар на капитана Кевин Волце донесоха успеха на Дуисбург.

Почетно за Ал Сад против отбора на Груев се разписа предишният през Черноморец алжирец Югурта Хамрун.

24chasa.bg
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР