Водени от женската правозащитна група Стачка на жените многобройни демонстранти

...
Водени от женската правозащитна група Стачка на жените многобройни демонстранти
Коментари Харесай

Протестите в Полша срещу почти пълната забрана на абортите продължават

Водени от женската правозащитна група " Стачка на дамите " многочислени стачкуващи се стекоха по улиците на полската столица Варшава в четвъртък за втора поредна вечер на митинг против съвсем цялостната възбрана на абортите, която влезе в действие в сряда вечер, съобщи Асошиейтед прес.

Атмосферата във Варшава беше напрегната и полицията арестува трима души, които съгласно нейните изказвания " нахлули на територията на конституционния съд ". " Стачка на дамите " твърди, че арестуваните са петима, измежду които една от лидерките на придвижването.

Протестиращите издигнаха лозунги, че дамите би трябвало да имат право да взимат решения, които засягат личните им тела. Някои полски дами декларират, че в случай че им бъде отказано правото да създадат аборт на тежко деформиран плод, няма да се пробват да имат деца въобще.

Полският омбудсман по правата на индивида Адам Боднар остро разкритикува противоречивото правосъдно решение за стягане на законодателството за аборта.

В сряда полският парламентарен съд удостовери законодателна смяна, признатата през октомври, която не разрешава аборта на зародиши с вродени недостатъци, даже когато уврежданията са толкоз тежки, че няма късмет за оцеляване на детето след раждането.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР