Водата във всички населени места в община Карлово вече е

...
Водата във всички населени места в община Карлово вече е
Коментари Харесай

Водата в община Карлово вече е годна за пиене и готвене

Водата във всички обитаеми места в община Карлово към този момент е годна за пиянство и готвене, оповестиха от РЗИ-Пловдив.

Направени са две поредни проби, които са посочили положителни физико-химични и микробиологични индикатори.

На това съображение РЗИ подвига наложената след наводненията от 2 септември възбрана за потребление на водата от водопроводната мрежа за друго, с изключение на за битови потребности.

Припомняме, че кметът на Карлово и ръководител на общинския Кризисен щаб доктор Емил Кабаиванов се срещна на 27 септември с Ангел Стоев, регионален шеф на Област Пловдив.

На срещата, в която взе участие и шефът на ВиК-Пловдив инж. Огнян Кулишев, бе обсъдено в ъзстановяването на водоснабдяването  в потърпевшите от бедствието карловски села Богдан, Каравелово и Слатина.

Взето е решение Общината да поеме  аварийния ремонт на водопровода, защото ВиК-Пловдив няма техническия капацитет да го извърши. Дружеството поддържа само аварийни екипи и малогабаритна техника и актуалната повреда е над благоприятни условия им.

Средствата ще бъдат обезпечени от Междуведомствената комисия за възобновяване и подкрепяне към Министерски съвет и се чака задачата да бъде изпълнена в границите на месец.

С краткотрайния тръбопровод ще бъде  възстановено на 100% водоснабдяването  в Богдан, Каравелово и Слатина. След това ще стартира планиране и създаване на изцяло нова водопреносна мрежа в трите села.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР