Водата с краставици е чудесен начин да се освежим, особено

...
Водата с краставици е чудесен начин да се освежим, особено
Коментари Харесай

Ето защо е хубаво да пиете вода с краставици

Водата с краставици е превъзходен метод да се освежим, изключително през летните месеци, когато би трябвало да одобряваме повече течности. Освен че ни оказва помощ да сме добре хидратирани, тази напитка има и редица други потребни свойства.

Сложете си вода в стъклена бутилка и прибавете няколко части краставици. Можете да я пиете по през целия ден и ще постигнете следните резултати:

·        Детоксикириате тялото си – високото наличие на вода в зеленчука ви оказва помощ да изхвърлите токсините. При хората, които имат проблеми с бъбреците и по-специално камъни, се следи доста усъвършенстване на положението.

·        Доставя витамини и минерали – потреблението на вода с краставица е богата на тези потребни субстанции, които са значими за организма ни.

·        Борба с раковите кафези. Кукурбитацините са субстанции, които се намират в краставиците. Те оказват помощ за управлението на делението на клетките. Лигнините също оказват помощ да се борите против раковите кафези, които са свързани с естрогена, като рак на гърдата, матката и яйчниците.
Ето с коя свежа напитка ще станете по-здрави - вода с краставица
Водата с краставици е превъзходен метод да утолите жаждата си в жегата.  Диетолози показаха 6 аргументи, заради които е целесъобразно...

·        Хидратира – тя ви отвлича от монотонното пиянство на вода, само че пък ви и поддържа добре хидратирани.

·        Подпомага храносмилането – даже и най-здравата храносмилателна система, може да изпита усложнения в преработката на разнообразни храни. Благодарение на фибрите в краставицата, можете да поддържате релативно добър баланс.

·        Регулира кръвното налягане – витамините и минералите в краставицата оказват помощ за регулирането на кръвното. Затова и хората с проблеми с него, би трябвало постоянно да ги употребяват.

·        Грижи се за кожата и мускулите – краставицата съдържа силиций, който се грижи за кожата и мускулите и ги поддържа здрави и мощни.

Няколко предписания за вода с краставица
5 невероятни качества на краставиците
Може би е ненужно да споделяме какъв брой потребни са зеленчуците. Днес обаче ще поговорим за краставиците, които имат голям брой потребни свойст...

Хубаво е, че краставицата може да се контролира с други плодове или зеленчуци, тъй че да се получи забавен усет на водата и да се разнообрази:

·        С лимон и мента – прибавете няколко късчета лимон и няколко стръкчета мента. Така имате чудесна вода, с която да се хидратите денем и да разнообразите всекидневието си.

·        С краставица, ягода и билки – прибавете няколко ягодки, мента, розмарин и щипка сол. Ягодите са богати на витамин С, миган и фибри. Съдържат и антиоксиданти, които са изключително потребни за организма ни. Ментата е потребна за стомаха, а и тонизира тялото ни. Розмаринът е източник на витамин В6, А и калций. Помага да имате добра памет и циркулация на кръвта.

·        С ябълка, мед, канела и краставица. От всичко ви би трябвало по 1 и просто го прибавете към водата. Ябълката още веднъж доставя организма с антиоксиданти и оказва помощ за положително здраве на сърдечносъдовата система. Медът е богат на разнообразни потребни детайли. Канелата има същото деяние и оказва помощ за стимулиране на имунната система и прочистването на организма.

 

Още от ПОЛЕЗНО:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР