Водата е основна съставка на организма, без която животът ни

...
Водата е основна съставка на организма, без която животът ни
Коментари Харесай

Избирайте внимателно каква вода пиете

Водата е съществена съставна част на организма, без която животът ни би бил невъобразим. За да се възползваме от нейните прерогативи, би трябвало да обърнем особено внимание на качеството на водата, която одобряваме. На пазара съществуват голям брой бутилирани води и всяка една е неповторима със своя генезис и вкусова комбинация. Това се дължи на характерния минерален състав, който води до тъкмо несъмнено качество, темперамент и усет. Как да изберем подобаваща за нас бутилирана вода: целесъобразно e да се срещнем със наличието на етикета и да се уверим, че вършим най-подходящия избор за нас и нашите близки.  

 Важно е да избираме вода с ниска минерализация и да следим равнището на pH.
Минерализацията на водата наложително се изписва на етикета на бутилката.Това е знак, посочващ до каква степен определената от нас вода е наситена с минерали. Съществената рекомендация към потребителя е да следи общата минерализация. Най-добрият избор е вода с ниска минерализация, която не натоварва организма  и  ни оказва помощ да се грижим по-добре за своето здраве.

Алкалността на водата е другата значима детайлност, която би трябвало да следим. Оптималната стойност на pH, що се касае до водата, е в интервала 7-8. Това ни насочва към изворната вода. Уникалният баланс на минералите и ниската обща минерализация придават изключителна лекост и деликатност на усета. Ето за какво тя е подобаваща за всекидневна приложимост, като е желан избор за консумация от фамилии с деца. Правилно определената вода с уместно pH оказва помощ на телата ни да са здрави. Тя освежава и обновява индивида, като се грижи както за вътрешната естетика, по този начин и за външния тип и хубост. Нивото на рН в тялото ни се трансформира според от храните и напитките, които консумираме. Когато равнището на рН спадне фрапантно или надвиши естествената си стойност, равновесието сред киселинност и алкалност в кръвта се нарушава - всеки подобен дисбаланс в организма може да докара до заболяване. Ето за какво водата, която одобряваме, е най-добре да е с неутрално рН, което обезпечава естествена и здравословна среда за естествена функционалност на всички човешки органи.

Изворната вода е по-безопасна от минералната вода, тъй като минералната вода съдържа по-големи количества минерали, които могат да затруднят работата на бъбреците, в случай че тя се приема в огромни количества и за дълги интервали от време. Изворната вода съдържа задоволително, само че доста по-малко минерали. Това значи, че може да се приема свободно и безкрайно, без заплаха за здравето. Идеалният вид е неутралната вода, която контролира алкално-киселинния баланс в тялото и спомага за пълноценното асимилиране на минералите. Освен всичко изворната вода е и екологично чиста заради обстоятелството, че идва от естествени залежи, най-често в планински региони.  

Като консуматори би трябвало да следим наложително още един значим индикатор -  равнището на флуор. Повишеното приемане на флуор (при концентрации на флуор във водата над 1,5 мг/л) при кърмачетата и децата до 7-годишна възраст води до повишение на риска от развиване на зъбна флуороза. Тя се характеризира с поява на жълто-кафяво оцветяване на зъбите, нарушение структурата на емайла и повишение на трошливостта. Съдържание на флуор над 1,5 мг/л наложително би трябвало да бъде упоменато на етикета. Причината за толкоз сериозния надзор по повод на флуора е, че той за жалост не може да бъде контролиран и изхвърлян съответно от организма. Това значи, че в по-високи количества се натрупва в организма и предизвиква неприятни признаци на токсикация.

Голяма част от потребителите в България купуват  бутилирана вода, без да четат етикетите. Това крие сериозен риск за здравето, съветът на специалистите е - постоянно четете етикетите и се ориентирайте каква вода е подобаваща персонално за вас.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР