Водачката в основната схема при жените на турнира от Големия

...
Водачката в основната схема при жените на турнира от Големия
Коментари Харесай

Швьонтек започна убедително защитата на титлата си, Рибакина също е напред

Водачката в главната скица при дамите на шампионата от Големия шлем Ролан Гарос – полякинята Ига Швьонтек реализира лесна победа на старта. Защитаващата купата си от предходната година Швьонтек преодоля испанката Кристина Букса с 6:4, 6:0 и отива във втория кръг.

Полякинята, който ще се опита да завоюва трета купа в Париж в последните четири години, имаше сложен старт във ветровития следобяд на корт Филип Шатрие. След това обаче вкара мача в мечтаното от нея движение и победи Букса за малко повече от час. След 4:4 в първия сет фаворитката доминираше по всички индикатори и повече не даде даже и гейм на противничката си.

Преди две седмици на шампионата в Рим тя имаше здравословни проблеми и се отхвърли от игра след четвъртфинала поради контузия на бедрото. Днес в някои моменти също изглеждаше внимателна, позволявайки на 70-ата в ранглистата на УТА да й връща пробивите незабавно в първия сет.

Полската тенисистка, която стартира 61-ата си седмица като номер 1 в женската класация, започва втория сет с пробив и до края в нито един миг не разреши да се мисли за какъвто и да е поврат.

Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР