Водачката в основната схема при жените на турнира от Големия

...
Водачката в основната схема при жените на турнира от Големия
Коментари Харесай

Лесен старт на Ролан Гарос за защитаващата титлата си Ига Швьонтек

Водачката в главната скица при дамите на шампионата от Големия шлем Ролан Гарос – полякинята Ига Швьонтек реализира лесна победа на старта. Защитаващата купата си от предходната година Швьонтек преодоля испанката Кристина Букса с 6:4, 6:0 и отива във втория кръг.

Полякинята, който ще се опита да завоюва трета купа в Париж в последните четири години, имаше сложен старт във ветровития следобяд на корт Филип Шатрие. След това обаче вкара мача в мечтаното от нея движение и победи Букса за малко повече от час. След 4:4 в първия сет фаворитката доминираше по всички индикатори и повече не даде даже и гейм на противничката си.

Преди две седмици на шампионата в Рим тя имаше здравословни проблеми и се отхвърли от игра след четвъртфинала поради контузия на бедрото. Днес в някои моменти също изглеждаше внимателна, позволявайки на 70-ата в ранглистата на УТА да й връща пробивите незабавно в първия сет.

Полската тенисистка, която стартира 61-ата си седмица като №1 в женската класация, започва втория сет с пробив и до края в нито един миг не разреши да се мисли за какъвто и да е поврат.

looked every bit of the world No.1

Catch the Highlights of the Day by
— Roland-Garros (@rolandgarros)

Елена Рибакина също затвърди усещането, че се намира в добра форма и обича да играе на клей, продължавайки във втория кръг. Казахстанката, която е №4 в решетката на женската скица, се оправи с чешката квалификантка Бренда Фрухвиртова с 6:4, 6:2.

Рибакина, която е шампионка от Уимбълдън, сподели качества и на червени кортове със извоюваната купа от Откритото състезание на Италия, само че през днешния ден разреши да загуби подаването си за 3:4 в първия сет. Но незабавно по-късно поправи грешката си с ри-брейк, а до края на частта нямаше проблеми.

Подобен беше сюжетът и във втория сет, където чехкинята поведе с 2:1. Родената в Москва Рибакина обаче още веднъж върна равенството за 2:2, а до края на втората част направи нови два пробива и взе мача против 16-годишната Фрухвиртова. Денят за фамилията не беше позитивен, откакто по-рано през днешния ден и сестра й отпадна. А за Рибакина срещите с чехкини не престават, защото във втория си мач ще би трябвало да се бори с Линда Носкова.

Украинката Леся Цуренко отпразнува по съвършен метод 34-ия си рожден ден, откакто в профил шампионката от 2021-а година Барбора Крейчикова, номер 13 в схемата на шампионата, с 6:2, 6:4. Цуренко в един миг от кариерата си беше номер 25 в ранглистата на УТА, а сега е 66-а, се оправи за час и 27 минути в първия конфликт на двете въобще. За нея това е победа №21 над състезателка от топ 20 и първа от пет години насам, когато в профил Каролин Возняцки на Откритото състезание на Съединени американски щати.

27-годишната италианка Жасмин Паолини започва с триумф над румънката Сорана Кърстя след мач в три сета – 5:7, 6:2, 6:2. Паолини, №53 в ранглистата, ще играе в идващия стадий с Олга Данилович от Сърбия, която пристигна от квалификациите.

Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР