Водачите в България не спазват ограниченията за скоростта по пътищата,

...
Водачите в България не спазват ограниченията за скоростта по пътищата,
Коментари Харесай

Камерите за скорост не дават резултат, правят отсечки за средна скорост

Водачите в България не съблюдават рестриктивните мерки за скоростта по пътищата, нормално понижават преди стационарните камери, защото се знаят. По-добър ще бъде резултатът при права "средна скорост ", тъй като контролът ще бъде доста по-голям, в сравнение с с камерата. Промените са постановат, защото една от главните аргументи за тежките ПТП-та е повишената скорост, сподели в Пловдив основният секретар на Министерство на вътрешните работи основен комисар Ивайло Иванов.
Към момента към този момент има построени две прави за премерване на междинна скорост и въпрос на време е да получат лиценз от българския институт по метрология за стандартизиране на измервателните уреди, посочи основен комисар Христо Терзийски, шеф на ГДНП, написа Българска телеграфна агенция.
По думите му eдната е на третия тунел на Автомагистрала "Люлин ", а втората е на пътя Пловдив - Карлово. С лицензирането на камерите, всички снимани от тях нарушавания ще бъдат безапелационно одобрявани като доказателство в съда, в случай че някой реши да апелира, сподели още той и добави, че в миг на разработка са други две прави - на пътя Русе - Бяла и в региона на село Микре.
По данни на Групово дело Национален парк, изнесени от комисар Росен Рапчев, за първите 7 месеца на тази година на територията на страната са станали общо 3564 произшествия с 318 починали и 4505 ранени. Според статистиката това е 185 ПТП-та по-малко в съпоставяне със същия интервал на предходната година. Най-голям е броят на починалите в огромните градове, измежду които са София /41/, Пловдив /34/ и Варна /29/, акцентира Рапчев. Като най-вероятна причина е нарушаване на лидера на МПС-то, следват пешеходецът и пътните условия.
Данните са от семинар на Групово дело "Национална полиция, Министерство на вътрешните работи ", който се организира през днешния ден и на следващия ден в Пловдив под мотото "Пази живота на пътя - шофирай трезво и отговорно ".

Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР