Водачите, които шофират след употреба на алкохол или наркотици и

...
Водачите, които шофират след употреба на алкохол или наркотици и
Коментари Харесай

Ефективни присъди при шофиране в нетрезво състояние и при ПТП със загинал, предлагат от МВР

Водачите, които карат след приложимост на алкохол или опиати и причинителите на злополука със умрял, да получават неотменно ефикасна присъда. Такива законови промени приготвя работна група към Министерство на вътрешните работи и Министерство на правораздаването, съобщи в " Денят стартира " основният секретар на Министерство на вътрешните работи основен комисар Петър Тодоров. Предложенията за промени в закона ще бъдат импортирани за разглеждане в 48-ото Народно заседание. " На тези водачи им се лишават книжките.

Когато има съображение, им се търси наказателна отговорност, дерегистрират се колите, само че нормативната рамка, за жалост, е такава, че тя не подсигурява, че когато се хване един подобен лидер, той няма още веднъж да седне зад кормилото. Това е сериозен недостатък, който от дълго време се опитваме да променим. Сега доста постоянно се подписват съглашения и водачите получават присъда, която е на половина на административното наказване, което не би трябвало да бъде по този начин ", сподели Тодоров.

Главният секретар на Министерство на вътрешните работи съобщи още, че при определяне на отговорно държание по проблема " Семерджиев ", ще има рокади в управлението на " Пътна полиция ". В момента против повече от 40 чиновници на Министерство на вътрешните работи се води дисциплинарно произвеждане за формиране на " полицейски чадър " върху Георги Семерджиев. То се чака да продължи към два месеца. " Има чиновници на управително равнище в " Пътна полиция " - началници групи и началници браншове, които са издавали наказателно разпореждане на Семерджиев, в случай, че в тези случаи той е носил наказателна отговорност. Тази процедура е продължавала обратно във времето - при инспекции да се неглижира нарушаването.

Стартирани са дисциплинарни производства и където е належащо, ще понесат съответната дисциплинарна отговорност. Дали ще бъдат уволнени чиновниците на Министерство на вътрешните работи, зависи от провинението, позволено от всеки един от тях ", сподели Тодоров.От началото на август са хванати над 1400 лидера, открити да ръководят след приложимост на алкохол, над 1250 неправоспособни водачи и над 700, използвали опиати.Има основана стройна организация за защита на машините за вота, увери Тодоров. Към момента те се охраняват в склад към жандармерията.

От на следващия ден стартират да бъдат извозвани по съответните посоки, още веднъж под контрола на жандармерията.От на следващия ден на територията на цялата страна стартира профилирана полицейска интервенция против пазаруването на гласове и корпоративния избор, която ще продължи до края на изборния ден.В разследване на интервенциите против търговията с гласове, които се организират всеки ден в разнообразни области на страната, досега са формирани 26 производства нарушение на изборните права. В рамките на акциите са разкрити и голям брой закононарушения от различен темперамент, по които са формирани над 250 досъдебни производства.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР