Водачите да не прибързват със смяната на зимните гуми, въпреки

...
Водачите да не прибързват със смяната на зимните гуми, въпреки
Коментари Харесай

Експерт: Шофьорите да не прибързват със смяна на зимните гуми

Водачите да не прибързват със промяната на зимните гуми, макар високите температури от последните дни. Това сподели пред „ Фокус “ специалистът по пътна сигурност и някогашен шеф на КАТ Алекси Стратиев.
 
Той посочи, че при трайно позитивни температури е добре зимните гуми да се сменят с летни, но прогнозите не сочат скорошно настъпване продължително на топло време.
 

„ Правилото за промяна на зимните с летни гуми е когато средната температура за денонощието да е над 7 градуса. По прогнозите на синоптиците температурите в края на месеца ще са под 7 градуса, тъй че има условия да се продължи използването на зимни гуми. Няма обвързване да се кара единствено със зимни гуми, водачите могат и с летни, стига те да са с грайфер над 4 мм. Всеки лидер самостоятелно би трябвало да реши, но прогнозите не са положителни за края на месеца, тъй че дано да си останат със зимни гуми “, разяснява Стратиев.

Той добави, че тази седмица се организира интервенция във връзка с използването на каски за мотористите и колани на водачите на коли, както и за детски предпазни столчета. Акцията ще продължи до 18-ти март.

Според експерта все още културата на българските водачи е на ниско равнище. Той прикани водачите за надзор над скоростта на пътя. По думите му главните аргументи за произшествия при мотористите са както несъобразената скорост, по този начин и предприемането на рискови маневри на пътя.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР