Водачът в турското първенство Галатасарай постигна невероятно драматична победа над

...
Водачът в турското първенство Галатасарай постигна невероятно драматична победа над
Коментари Харесай

Инфарктен обрат и Галатасарай е на една победа от титлата

Водачът в турското състезание Галатасарай реализира необикновено трагична победа над Ризеспор с 3:2 и направи нова голяма крачка към спечелването на купата. Два гола в добавеното време донесоха триумфа на отбора, воден от Фатих Терим. Това значи, че истанбулският гранд може да чества още идната седмица, когато излиза в пряк дуел с втория Истанбул Башакшехир.

В момента разликата на върха е 3 точки в интерес на Галатасарай. Ако през днешния ден Истанбул Башакшехир победи Анкарагюджю, тимът на Абдула Авджъ ще се изравни с водача в класирането преди мача посред им. В него възможна победа на Галатасарай ще постави завършек на интригата към първото място.

Ризеспор оказа голяма опозиция на " Джим Бом ". Домакините не се стъписаха от ранния гол на Софиан Фегули и в края на полувремето изравниха посредством Ведат Мурики. Малко преди този момент Муса Диане пропусна дузпа за Галатасарай.

Парагваецът Браян Самудио получи червен картон в 73-ата минута и Ризеспор остана в понижен състав, само че с добавка от близко Амину Юмар приближи домакините до успеха. Реферът даде продължение от 12 минути, при започване на което Галатасарай още веднъж завоюва дузпа. Диане се спречка с Хенри Ониекуру кой да я извърши, само че надви и този път не сбърка - 2:2.

Това не беше всичко. Секунди преди края на дуела Фегули центрира от десния фланг, а Диане засече топката с глава и донесе по този начин значимата победа на Галатасарай.

В различен мач от 32-ия кръг през вчерашния ден Фенербахче надделя с 2:1 Акхисарспор и си обезпечи оставане в Сюпер лиг. Точни за " фенерите " бяха Роберто Солдадо и Набил Дирар, а Солдадо пропусна и дузпа.

С 40 точки Фенербахче се изкачи на 10-о място в класирането, а Акхисарспор остана на дъното с 25 и изпадна.
МИНУТА Пожарна охрана МИНУТА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА
КЛАСИРАНЕ
ГОЛАМЙСТОРИ ПРОГРАМА Сюпер лиг 32 кръг, събота 11 май  Ризеспор 2:3краен резулат  Галатасарай
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР