Водачът в световната ранглиста Рафаел Надал (Испания) защити титлата си

...
Водачът в световната ранглиста Рафаел Надал (Испания) защити титлата си
Коментари Харесай

Надал спечели рекордната 31-а титла от Мастърс турнири

Водачът в международната класация Рафаел Надал (Испания) отбрани купата си шампионата на червени кортове от сериите " Мастърс " в Монте Карло с награден фонд 4,87 милиона евро.

На финала Надал победи Кей Нишикори (Япония) с 6:3, 6:2 за 94 минути. 31-годишният испанец стигна до трофея без изгубен сет.

Надал печели рекордна 31-а купа в кариерата си от сериите " Мастърс " и победи в Монте Карло за рекорден 11-и път. Той е в серия от 36 извоювани сета на обичания си клей. За него това е 76-а купа в кариерата.

Така Надал стана първият тенисист в историята, който печели еднакъв шампионат 11 пъти. За първи път той взе трофея в Монте Карло преди 13 години.

Испанецът нямаше никакви проблеми на финала. Нишикори поведе с 2:1 в първия сет, след което Надал взе четири следващи гейма за 5:2.

Във втората част номер 1 в света взе задатък от 3:1 и без напрежение завърши мача. За Надал това е десета победа в 12 мача против Нишикори.

Нишикори е първият японец, който се класира за финала на шампионата по тенис в Монте Карло, чието първо издание е през 1897 година.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР