Водачът в световната ранглиста Новак Джокович заяви, че отлагането на

...
Водачът в световната ранглиста Новак Джокович заяви, че отлагането на
Коментари Харесай

Джокович: Надявам се "Ролан Гарос" да се проведе

Водачът в международната класация Новак Джокович съобщи, че отлагането на " Ролан Гарос " с една седмица не е прелестно, само че няма какво да се направи и турът би трябвало да продължи, макар неудобствата.

" Просто би трябвало да се примирим с това и да продължим напред. Надявам се шампионатът в последна сметка да се състои. Всички ние желаеме това. Миналата година година го реалокираха за октомври, беше хладно, за първи път играхме на " Ролан Гарос " при такива условия. Този път го отложиха единствено с една седмица ", разяснява 33-годишният сърбин, който тази седмица ще играе на Мастърс 1000 шампионата в Монте Карло. 

" Както разбрах, една от основните аргументи е, че по това време във Франция се чака да бъдат разхлабени рестриктивните мерки, свързани с ковид, и това щяло разреши допускането до трибуните на по-голям брой фенове. Надявам се да се получи по този начин. Трудно е да се каже кое е вярно и кое не. От позиция на " Ролан Гарос " това е вярно решение, защото те мислят за себе си. Някои шампионати на АТР обаче ще пострадат от това ", съобщи още Джокович.

От Уимбълдън към този момент обявиха, че решението за отлагането на " Ролан Гарос " за 30 май няма да се отрази на плануваната дата за начало на шампионата - 28 юни. Това значи, че сред двата шампионата от Големия шлем ще има единствено две седмици пауза, в които играчите би трябвало да създадат сложния преход от клей към трева. 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР